Багато людей пяніють не тільки через перевищену дозу алкоголю, а й через неправильний вибір закуски. Від неї залежить швидкість засвоєння спиртного і хороше самопочуття. Добре підібрані страви допоможуть пережити вранці похмілля.
Борошняні десерти

рганізм в першу чергу перетравлює солодке, а спиртне відкладає на потім. В результаті буде величезний викид інсуліну в кров і швидке сп'яніння. До того ж вранці з'явиться гострий похмільний синдром, так як організм не встиг впоратися з алкоголем.
Шоколад

Від заїдання алкоголю шоколадом дуже постраждає підшлункова залоза.
Свіжі помідори

Помідори краще не поєднувати з міцними напоями. Кислоти помідорів дратують стінки шлунка і викликають здуття.
Жирні страви

Жирні страви не допомагають вам залишатися тверезими, як прийнято вважати, а всього лише відтягують наступ сп'яніння. До того ж, жирні страви надають додаткове навантаження на шлунок, печінку і жовчний міхур.
Гострі закуски

Гострі страви посилюють дію алкоголю і можуть викликати опік слизової шлунка і травного тракту.
Мариновані огірки

Сюди ж відносяться всі мариновані продукти - огірки, помідори і т. Д. Ці продукти дають навантаження на нирки і печінку, яка страждає від впливу алкоголю.
Фрукти і ягоди

Особливо небезпечно закушувати динею, так як в поєднанні з алкоголем вона починає бродити в кишечнику і викликає здуття.
Гриби

Якщо запивати гриби алкоголем, в шлунку і кишечнику створюється екстрагують ефект, який виділяє отруйні речовини з м'якоті гриба. Вони підходять не всім, адже можуть викликати інтоксикацію організму.
Чим закушувати, щоб не п'яніти:
шинка, холодець, відварна телятина;
копчена або солона риба;
квашена капуста, вінегрет, фаршировані баклажани;
банани, цитрусові, ананаси;
сири.
Щоб не було запаху алкоголю варто їсти зелень, горіхи, лимон. Вранці пожувати сушену гвоздику, базилік або лавровий лист.
Повністю позбутися від запаху спирту не вдасться, бо він всмоктується в кров. Зникає тільки через 5-6 годин в залежності від того, скільки і яких напоїв було випито.
Коментарі