четвер, 20 вересня 2018 18:02

Ногами вперед: Супрун розкрила правила перевезення хворого

Ногами вперед: Супрун розкрила правила перевезення хворого
Фото: ru.dreamstime.com

У всіх міжнародних протоколах написано, що транспортувати людину на каталці чи ношах треба вперед ногами. Ця рекомендація зазначена майже у всій базовій літературі і стосується транспортування пацієнтів як і до будівлі лікарні, так і всередині.

Про це написала Уляна Супрун у Фейсбук.

"У всьому світі перевозити пацієнтів ногами вперед — усталена практика. Це знижує ризик травмування людини, адже медики часто рухають каталку дуже швидко та можуть зачіпати нею стіни, меблі чи інші предмети. Така позиція допомагає самому пацієнту бачити напрямок, куди його везуть, наприклад, це вказано в ґайді Британської служби охорони здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун назвала неочікуваний спосіб покращити якість життя

За словами урядовця, медики у прийнятті рішень мають керуватися фактами, доказовою медициною та бути експертами з логічного мислення. Віра в забобони не має перемагати здоровий ґлузд.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала поради, які допоможуть налагодити повноцінний сон.

"Після літнього відпочинку буває важко не тільки увійти в робочий ритм, але і повернутися до повноцінного сну. Не чекайте, поки вас "вимкне" від втоми. Є кращі шляхи, які допоможуть налагодити повноцінний сон. Він буде давати вам енергію зробити набагато більше справ , ніж годинник непродуктивною безсоння", - написала Супрун.

Вона порадила готувати очі до сну заздалегідь, тому треба відмовитися від перегляду телевізора, гаджета безпосередньо перед сном.

Крім того, треба слухати класичну музику. Дослідження показали, що класична музика або будь-яка музика, яка має повільний ритм ... допомагає швидше заснути. Слухати бажано не відразу перед сном, а десь за 30-45 хвилин. Крім поліпшення якості сну, музика сприяє ослабленню симптомів тривожності і депресії.

Зараз ви читаєте новину «Ногами вперед: Супрун розкрила правила перевезення хворого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути