Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2018 20:51

Не впустіть момент: які сигнали організму жінкам не варто ігнорувати

Не впустіть момент: які сигнали організму жінкам не варто ігнорувати
Порушення гормонального балансу може завдати організму сильного удару. ФОТО: http://todossomosuno.com.mx

Гормони контролюють внутрішні процеси, які відбуваються в нашому організмі, тому коли виробництво цих речовин порушується, ми обов'язково відчуваємо зміни. Це позначається на зовнішньому вигляді й на загальному самопочутті. Пише Apost.com

Що може свідчити про порушення гормонального балансу й послугувати резонною підставою для відвідання лікаря?

Акне. Виникнення вугрів у дорослому віці може вказувати на зниження рівня так званих чоловічих гормонів, які виробляються й у жіночому організмі, відіграючи в ньому не менш важливу роль.

Частий головний біль. Напади мігрені можуть виникати на фоні дефіциту важливого жіночого гормону — естрогену.

Безсоння. Неспроможність заснути вночі може свідчити про низький рівень в організмі прогестерону — гормону, який впливає на роботу нервової системи, протікання вагітності, перебіг менструального циклу й т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ознак, які змусять бігти до окуліста

Підвищена пітливість. Якщо у вас ще немає менопаузи, підвищена пітливість повинна неабияк занепокоїти, адже саме гормони контролюють температурний режим тіла, тож будь-які порушення в ньому можуть вказувати на гормональний збій.

Хронічна втома. Добре відпочили й не надто виснажилися, а все рівно відчуваєте себе втомленими й розбитими, причина такого стану може полягати в порушенні виробництва гормонів щитоподібної залози.

Безпричинний набір ваги. Не дивуйтеся, що, незважаючи на правильне харчування, все рівно набираєте вагу. Скоріш за все, проблема ваша в зависокому рівні деяких гормонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна чекати: Супрун розвінчала міфи про лікування інсульту

Надмірне випадіння волосся. Для чоловіків високий рівень тестостерону — це секрет розкішної шевелюри, тоді як для жінок — причина втрати волосся й загроза облисіння.

Забудькуватість. Пам'ять, звісно, може час від часу підводити і причиною цьому не обов'язково є гормональний збій. Однак, якщо ви почали постійно забувати окремі слова, важливі дати, часто не можете зосередитись на якісь одній справі, цілком можливо, що проблема в занадто низькому рівні жіночих гормонів.

Зміна розміру чи текстури молочних залоз. Така проблема може вказувати на зниження рівня естрогену, а зовсім не на розвиток онкології, однак відвідати лікаря все рівно треба обов'язково.

Раніше Уляна Супрун розповіла, які перші ознаки зневоднення організму, а заодно й зруйнувала ще один міф. В. о. міністра охорони здоров'я надала офіційні рекомендації МОЗ щодо денної норми споживання рідини.

Зараз ви читаєте новину «Не впустіть момент: які сигнали організму жінкам не варто ігнорувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути