пʼятниця, 24 травня 2024 10:40

Не лише освіжає подих та заспокоює: сім головних переваг чаю з м'ятою

Не лише освіжає подих та заспокоює: сім головних переваг чаю з м'ятою
Чай з м'ятою: назвали головні корисні властивості Фото: pinterest

М'ятний чай - найпопулярніший традиційний напій багатьох.

Його цінують за бадьорий смак та численні переваги для здоров'я.

Більша частина користі для здоров'я м'яти пов'язана з її рослинними сполуками і вмістом ефірних олій, включно з флавоноїдами, ментолом та терпенами. Цей унікальний розподіл поживних речовин надає цій рослині чимало доведених переваг, пише realsimple.

Сім головних переваг м'яти для здоров'я

Підвищує імунітет. Як зазначив дієтолог Раян Гейгер, м'ята зберігає клітини здоровими і захищеними від хвороб завдяки поліфенолам і флавоноїдам, що містяться в ній. Дослідження навіть виявили, що м'ята проявляє протиракову активність.

Підтримує здоров'я порожнини рота. М'ята не тільки освіжає подих, а й має антибактеріальні, протигрибкові та антибіоплівкові властивості, запобігаючи або допомагаючи лікувати низку проблем зі здоров'ям порожнини рота.

Сприяє поліпшенню здоров'я очей. Маючи хороше джерело вітаміну А, м'ята також сприяє поліпшенню здоров'я очей. Цей жиророзчинний вітамін відіграє важливу роль у кількох системах, необхідних для оптимального функціонування очей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день чаю: найдорожчі напої, які варто спробувати

Покращує здоров'я мозку і якість сну. Дослідження 2018 року показало, що м'ята покращує когнітивні функції та знижує розумову втому. Тим часом дослідження студентів університетів, проведене у 2021 році, показало, що вживання перцевої м'яти покращує пам'ять і якість сну, водночас зменшуючи ознаки стресу та тривоги. А дослідження 2020 року пов'язало ароматерапію перцевої м'яти з поліпшенням якості сну в онкологічних хворих.

Сприяє здоров'ю кишківника. М'ята, особливо перцева, також сприяє поліпшенню здоров'я кишківника як релаксант гладких м'язів усього шлунково-кишкового тракту. Це віщує практично будь-які проблеми зі шлунково-кишковим трактом, від газів і здуття живота до закрепів і діареї. Крім того, дослідження засвідчили, що ця трава особливо корисна за симптомів синдрому подразненого кишківника.

Зелений напій матча вважають набагато кориснішим за інші види чаю. Його випивають разом із заваркою.

На відміну від зеленого чаю, матча містить у 10 разів більше антиоксидантів, які борються зі старінням шкіри. Цей напій добре виводить шкідливі речовини з організму і поліпшує загальний обмін речовин.

Зараз ви читаєте новину «Не лише освіжає подих та заспокоює: сім головних переваг чаю з м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути