Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2021 18:00

Назвали специфічний симптом коронавірусу "Дельта"

Назвали специфічний симптом коронавірусу "Дельта"
"Нетиповим симптомом цього штаму є стан, схожий на отруєння. В людини може виникнути блювота", - каже Жиравецький. Фото: Тарас Жиравецький/ facebook

Новий індійський штам Covid-19 "Дельта" зафіксовано в Україні. Його завезла жінка з дитиною з Росії. Цей вид небезпечніший від попередніх. Швидше передається та тяжче протікає. Нетиповим симптомом є стан, схожий на отруєння.

Про це Gazeta.ua розповів Тарас Жиравецький, радник львівського міського голови з медичних питань.

"Новий штам офіційно прийшов в Україну. Голова РНБО заявив про це. Захворіли мати з сином, які повернулися з Росії. Враховуючи ту хвилю, яка є в РФ, і те, що вона поряд, нам варто остерігатися поширення вірусу. Крім того, росіянам з 22 червня дозволено літати в Туреччину. Є шанси, що спільний відпочинок там може призвести до більшого зараження. Нашим завданням є максимально швидке тестування всіх людей із температурою і їх ізолювання", - сказав інфекціоніст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфіковані штамом Delta тяжче переносять коронавірус

Індійський штам уже виявлено в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії. "Дельта" поширюється набагато швидше від інших штамів. Коронавірусна хвороба протікає тяжче. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом Covid-19.

"Нетиповим симптомом цього штаму є стан, схожий на отруєння. У людини може виникнути блювота. Усі інші симптоми подібні до попередніх штамів. Лікується так само як і британський. В основному акцент робиться на недопущення ускладнень та їх лікування. Стосовно того, чи допомагають вакцини запобігти тяжкій стадії перебігу хвороби, точно не відомо. Ймовірно, мають допомагати. На вакцини організм виробляє антитіла. Коронавірус у щепленої людини проходитиме легше. Але гарантувати, що це запобіжить зараження. не можна", - сказав лікар.

Зараз ви читаєте новину «Назвали специфічний симптом коронавірусу "Дельта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути