Вчені з Каліфорнійського університету визначили, що у пацієнтів з втратою смаку та нюху перебіг COVID-19 проходить в легкій формі. Таке відкриття дозволить визначати, кого з пацієнтів потрібно госпіталізувати, а кого можна відправити на домашнє лікування.
Про це повідомляють на сайті Wiley Online Library.
"В цілому ми оглянули 169 пацієнтів з позитивним результатом на коронавірусну інфекцію в період з 3 березня по 8 квітня. Втрата нюху і смаку була у 128 пацієнтів, тобто у 75% обстежуваних. З них тільки 26 осіб потребували госпіталізації. Причому у них були супутні захворювання: діабет, дихальна недостатність", – йдеться в доповіді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: медики назвали найбільш небезпечні супутні хвороби
У пацієнтів з втратою смаку і нюху на рентгенографії не помітили сильних відхилень в легенях.
Деякі з госпіталізованих з коронавірусною інфекцією знаходяться у важкому стані і просто не здатні розповісти про свої симптоми.
Для визначення точніших результатів, дослідники і далі продовжать свою роботу.
Лабораторії Києва не справляються з обробкою аналізів для тестування на коронавірус - потрібно відкривати нові.
Центральна лабораторія міста Києва, згідно з усіма нормами, повинна надавати результати тестів протягом 48 годин. Так от, уже не поодинокі випадки, коли результати тестів видають через 3-4 доби, тому ми наголошуємо про те, що потрібно, як і збільшити кількість самих тестів, так і відкривати ще лабораторії для визначення захворювань на коронавірус.
Коментарі