субота, 08 травня 2021 23:21

Назвали найкорисніший овоч для зміцнення імунітету

  Редька прекрасно зміцнює серце і судини
Редька прекрасно зміцнює серце і судини

Зміцнення імунітету стає важливою темою навесні. Люди готові їсти жменями вітаміни і ложками салати, щоб оздоровити свій організм. Однак найкраще підвищують опірність організму правильні продукти.

Як розповів лікар Михайло Лущик, є овоч, який не тільки допоможе зміцнити імунітет, але і підтримає серцево-судинну систему людини. Про це пише Food.ndtv.

За словами фахівця, найкорисніший овоч - це редька. У ній багато кальцію, магнію, калію, йоду, фосфору та велика кількість сірки, яка сприяє поліпшенню травлення і очищає організм від шлаків.

Редька дуже смачна, особливо в різних салатах і вона прекрасно зміцнює серце і судини. Надмірне вживання тваринних жирів призводить до холестеринових відкладень на стінках судин і зниження їх еластичності. А ось регулярне включення в свій раціон редьки допоможе позбутися від цієї проблеми повністю.

Ще один плюс редьки в тому, що у неї досить тривалий період зберігання (особливо у чорної), а ще вона багата на амінокислоти і мікроелементи. У період сезонних пандемій вона стає просто незамінною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уповільнює старіння, долає мігрень: розповіли про корисні властивості гірчиці

Її рекомендують при застудах і кашлях, так як у неї є і протимікробні властивості. У їжу можна вживати не тільки коренеплоди, а й молоду зелень - наприклад, додати в суп. Самі коренеплоди можна їсти свіжими, вареними, смаженими і маринованими.

Починати дієту навесні може бути небезпечно для здоров'я. У цей період більшість людей хоче робити такі експерименти, щоб скинути зайві кілограми, розповіла дієтологиня Маргарита Корольова. Водночас вона не рекомендує обмежувати раціон занадто радикально.

Навесні організм виснажений за зиму через брак вітамінів, дефіцит сонця, а також застуди та вірусні захворювання. Дієта може принести йому додатковий стрес, що призведе до слабкості.

Голодувати навесні категорично не можна. Це спровокує серйозний дефіцит корисних мікроелементів та вітамінів й остаточно підірве здоров'я. Брак харчування також може позбавити людину енергії. Як наслідок, може бути поганий настрій та низька продуктивність праці.

Дієтологиня радить звернути увагу на правильне харчування та спорт.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкорисніший овоч для зміцнення імунітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути