Коли постає вибір який купити мед, то краще віддати перевагу сирому меду.
Його можна придбати на пасіках у фермерів або у магазинах здорової їжі, пише СlevelandClinic
Американські лікарі радять використовувати сирий органічний мед без консервантів, доданого цукру або будь-яких інших добавок.
Обробка меду може вбити деякі корисні поживні речовини та антиоксиданти.
Американська асоціація серця каже, що чоловікам варто споживати не більше дев'яти чайних ложок меду на день, а жінкам – шість чайних ложок для запобігання серцевих захворювань.
У світі існує понад 300 видів меду. Але є декілька максимально корисних, які можна купити в Україні.
Акація
Акацієвий мед отримують з квітів акацієвого дерева. Акація – світлий м'який мед. Смак солодкий з відтінком ванілі.
Липа
Липовий мед отримують з жовтувато-білих квітів липи. Липовий мед світло-золотистого кольору. Має м'який маслянистий післясмак з відтінком лайма.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська медова пахлава: тонкощі рецепту, про які треба знати
Шавлія
Шавлієвий мед отримують з пурпурових квіток мускатної шавлії. Шавлієвий мед дуже світлий, майже прозорий. Він майже не кристалізується, а смак дещо схожий на жувальну гумку.
Гречка
Гречаний мед – один із поширених в Україні. Його отримують з білих або рожевих квітів гречки. Гречаний мед багатий антиоксидантами. Його смак солодовий з легкою гірчинкою.
Мед часто використовують при запальних захворюваннях дихальних шляхів та шлунково-кишкового тракту. Заспокоює нервову систему.
Виготовити мед-підробку непросто, як і відчути її важко. Фальсифікатори розбавляють його патокою, сиропом, просто цукром. Відрізнити справжній мед від підробки іноді складно навіть фахівцеві, що вже казати про простих споживачів. Але все ж таки існують деякі ознаки, які дозволяють вибрати натуральний мед.
Справжній зрілий мед не псується. Зверніть увагу на консистенцію продукту. Якщо мед кристалізується, то це свідчить про його натуральність - він мутніє, світлішає і стає густим. Відбувається це в різні терміни, все залежить від сорту меду і умов зберігання.
Коментарі