Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 14:14

Назвали речі, що провокують рак

Назвали речі, що провокують рак
Шампунь, освіжувач повітря, антипригарний посуд та навіть зубна паста можуть викликати онкологію. Фото: blagodarochka.com

Захворіти на рак можна не лише через спадковість чи несприятливу екологію. Небезпечні для здоров'я карценогени знаходяться у кожній домівці і можуть суттєво впливати на організм.

Такого висновку дійшли американські вчені. Вони навели перелік найнебезпечніших речей у повсякденному житті, пише "Обозреватель".

Штучний підсолоджувач. По суті, це сорбіт, аспартам та сахарин. Вони провокують онкологію. Краще вживати стевію або ксиліт.

Антипригарне покриття на посуді. Під дією високої температури цей шар виділяє токсини. Останні потрапляють одразу до страви, яку готують. Тому на кухні варто використовувати кераміку.

Освіжувач повітря. Він містить більше отрути, ніж цигарки. Тому здатен провокувати астму, рак та гормональні проблеми. Балончик з хімією гідно замінять ефірні олії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які найнебезпечніші речі на кухні

Пластик ВРА. Він входить до складу пластикового посуду і, за даними науковців, також здатен викликати рак. Замість такого посуду ліпше користуватися скляним, особливо коли йдеться про дитячі пляшечки.

Тальк. Дослідники виявили, що активне використання тальку пов'язане із високим ризиком захворіти на рак яєчників. Порівняно з іншими, любителі цього засобу на 20-30% наближують себе до онкології.

Зубна паста. І сахарин, і фторид, що містяться у пастах, небезпечні для здоров'я. Можуть провокувати рак.

Засоби для чищення. Вони часто містять парабени, фталати, бісфенол А, що стають причиною астми та захворювань щитовидної залози. Альтернатива - сода та оцет.

Дезодоранти та антиперспіратнти. У їхньому складі - парабени. Тому є небезпека виникнення раку молочної залози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який посуд загрожує безпліддям

Нафталінові кульки. Вони здатні спричинити анемію інші різновиди онкології. Також небезпечні для нирок та печінки.

Шампунь. Особливо небезпечними є шампуні проти лупи. Вони можуть містити мутаген, метилхлоризотиазолінон та лауретсульфат амонія. Ці речовини вкрай небезпечні для організму.

Антибактеріальне мило. Цей засіб має побічний ефект - провокує рак, безпліддя, проблеми зі статевим дозріванням та гормональним фоном. Причина - триклозан, що входить до складу.

Репеленти. Фіпроніл є частиною рідких репелентів. Провокує нудоту, блювання, головний біль, дратівливість та онкозахворювання.

Екологічні пакети, які можна їсти, створили індійці. Зовні вони нічим не відрізняються від звичайних, хоч складаються з натурального крохмалю і рослинних олій. Такий пакет розкладається за 180 днів. У воді кімнатної температури - менше ніж за добу, а в киплячій - всього за 15 сек.

Зараз ви читаєте новину «Назвали речі, що провокують рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути