Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 20:51

Назвали продукти, від яких слід відмовитися після 30 років

Автор: glavcom.ua
  Пересмажена їжа збільшує ризик захворювання на рак - кажуть вчені
Пересмажена їжа збільшує ризик захворювання на рак - кажуть вчені

На думку дієтолога Марії Малишевої, після 30 років людям варто відмовитися від ряду продуктів, щоб зберегти здоров'я.

Малишева нагадала, що після 30-35 років метаболізм у людей уповільнюється, вироблення колагену знижується. Це вік, в якому зростає ризик розвитку виразки шлунка, гіпертонії, атеросклерозу, серцево-судинних захворювань.

Тому свій раціон варто переглянути, радить фахівець. В першу чергу вона рекомендує відмовитися від усього смаженого і зазначає, що будь-яка страву, приготовлену шляхом смаження на олії, шкідлива, будь то м'ясо або овочі.

Знежирених молочних продуктів теж варто уникати, хоча вони дуже популярні у тих, що худнуть. Справа в тому, що жир в них замінюють великою кількістю цукру, підсолоджувачами, різними шкідливими добавками.

Особливо багато шкідливих речовин міститься в солодкій газованій воді, попереджає дієтолог. Основними ризиками, які пов'язані з цим напоєм, є онкологія, серцево-судинні захворювання, діабет, остеопороз, хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Також після 30 років дієтолог рекомендує утриматися від чіпсів і продуктів, що містять натрій, особливо це стосується ковбасних виробів і взагалі продуктів з обробленого м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не можна їсти шпинат

Національна служба охорони здоров'я Великобританії раніше назвала можливі ознаки раку шлунка, пов'язані з їжею. Так, не варто залишати без уваги почуття занадто швидкого насичення. Здуття живота і труднощі при ковтанні також знаходяться в списку попереджувальних знаків. До інших симптомів раку шлунка можуть належати нетравлення шлунка, часта відрижка, нудота, біль в животі, блювота, в якій з'являється кров.

Хоча більшість людей вважають кульбабу не більше ніж травневою квіткою чи набридливим бур'яном, ця рослина вже давно використовується у фітотерапії та здатна поліпшити здоров'я з усіх боків.

Кульбаба повністю від кореня до квіток є їстівною та корисною, поки вона цвіте. А коли дозріває, утрачає деякі корисні властивості. На смак кульбаба гіркувата й трохи нагадує цикорій.

Зелень кульбаби можна їсти приготовленою чи сирою, вона може стати вашим джерелом вітамінів A, C, K, Е, деяких вітамінів групи В, кількох мінералів, заліза, кальцію та магнію.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, від яких слід відмовитися після 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути