Вчені з Університету Вандербілта в Німеччині довели, що їжа з високим вмістом солі знижує спрагу і підсилює голод.
Вчені провели ряд досліджень, які спростували теорію про те, що людина споживає більше води, якщо їсть солону їжу. Cіль навпаки відповідає за збереження і виробництво води, vistanews.ru.
Автор дослідження професор медицини Йенс Титце розповів, що для збереження води в умовах виділення солі організму потрібно багато енергії. Вчені прийшли до такого висновку, досліджуючи поведінку російських космонавтів в період з 2009 по 2011 рік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 продуктів, якими не можна заїдати алкоголь
Збільшуючи дозу дієтичної солі з 6 до 12 г в день, чоловіки пили менше рідини. Так організм зберігав або виробляли більше води. Нирки забирають її і виводять зайву сіль. При цьому космонавти скаржилися на голод.
Збереження води в відповідь на високий вміст солі може мати патологічні наслідки. Є ризик розвитку діабету, ожиріння, остеопорозу і серцево-судинних захворювань.
Дослідники з США створили центр спостережень за людьми у віці від 6 до 60 років. Щодня добровольці їли тільки ту їжу, до якої звикли ні в чому собі не відмовляли. Результати показали, що американці вживають в їжу приблизно одну чайну ложку солі в день. Сіль і цукор однаково потрібні людському організму і помірне вживання не несе загрозу.
Коментарі