пʼятниця, 21 вересня 2018 17:45

Назвали продукт, який врятує від авітамінозу

Назвали продукт, який врятує від авітамінозу
Халва містить масу вітамінів і мінералів. ФОТО: 123rf.com

Халва належить до категорії корисних солодощів. Вона містить у собі вітаміни Е, В1, В2 й В3. Також багата на важливі для здоров'я мінерали, зокрема на магній, калій, натрій, фосфор, кальцій і мідь.

Помірне вживання халви сприяє очищенню судин від холестеринових бляшок. Також іде на користь серцю й кровообігу, зміцнює нервову систему. На додачу халва допомагає покращити здатність організму до засвоєння вуглеводів і тим самим позитивно впливає на стан шлунково-кишкового тракту. Благотворну дію чинить і на імунітет: активізує його й підвищує стійкість організму проти інфекцій. Також сприяє зміцненню волосся та нігтів, покращує стан репродуктивної системи. Особливо корисною є для жінок, пише жіноче видання RowLand96.com.

Халва містить досить багато жирів і вуглеводів. Це робить її доволі важкою для травлення. Тому їсти цей продукт у великих обсягах не рекомендується. Особливо обережними з ним слід бути хворим на діабет і панкреатит. Максимально обмежити вживання халви варто людям, які страждають від ожиріння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких вітамінів найбільше не вистачає восени

Раніше назвали дивовижні властивості соняшникового насіння. Як виявилося, воно надовго тамує голод і забезпечує організм безліччю корисних вітамінів та мінералів. У 100 грамах соняшникового насіння міститься 79% добової потреби у жирах, 34% — у білках, і 7% — у вуглеводах.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукт, який врятує від авітамінозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути