Тости з хрумкою скоринкою є небезпечними для здоров'я. Усе через етанол, який виділяється під час нагрівання хліба. Ця речовина має токсичну дію, пригнічує роботу дихальної, нервової й серцево-судинної систем.
Під час нагрівання звичайного хліба виділяється 3-4 тисячі мкг етанолу на один кубічний метр. Цей обсяг в 15 разів перевищує норми, визначені Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Такі результати показало дослідження вчених з Університету Колорадо. Для аналізу науковці використовували звичайний хліб, куплений у супермаркеті. Пише відоме британське видання Dailymail.
Раніше назвали причини найпоширеніших харчових пристрастей. Зокрема, розповіли, що може викликати тягу до хліба, макаронів, солодощів, картоплі, сиру, червоного м'яса, солоної їжі, чаю та кави, жирних і смажених страв.
Коментарі