Американські вчені з'ясували, що помірне споживання шоколаду корисно для серця.
"Дослідники з нью-йоркської медичної школи Icahn на горі Сінай довели, що вживання трьох плиток шоколаду на місяць не тільки не робить негативного впливу на здоров'я, але і знижує ризик розвитку серцевої недостатності", - пише The Independent.
Дослідження, результати якого були оприлюднені на конгресі Європейського кардіологічного товариства в німецькому Мюнхені, спростувало поширений міф про те, що здорове харчування має повністю виключати продукти, що містять цукор.
"Я вважаю, що шоколад є важливим дієтичним джерелом флавоноїдів, які пов'язані зі зменшенням запалення, поліпшенням кровообігу і підвищенням хорошого холестерину. Проте, шоколад також містить жири і цукор, які більше шкідливі, ніж корисні", - повідомив автор дослідження Чайакріт Кріттанавонг.
Проаналізувавши дані про понад 500 тис осіб, вчені прийшли до висновку, що помірне споживання шоколаду знижує ризик серцевої недостатності на 23 відсотки в порівнянні з тими, хто взагалі не вживає шоколад. У свою чергу, вживання надмірної кількості шоколаду на місяць, а саме понад трьох плиток, підвищує ризик розвитку серцевої недостатності на 17 відсотків.
За даними вчених, фенольні сполуки флавоноїди, які містяться в шоколаді, сприятливо впливають на стан судин, а також борються із запальними процесами в організмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, аби забути про стреси і депресію
Британські вчені визначили шість звичок, які позитивно впливають на відчуття щастя, тривалість життя і допоможуть поліпшити здоров'я.
Коментарі