Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2018 05:28

Назвали корисний для серця продукт

Назвали корисний для серця продукт
Шоколад дуже корисний для здоров'я серця. Фото 112.ua

Американські вчені з'ясували, що помірне споживання шоколаду корисно для серця.

"Дослідники з нью-йоркської медичної школи Icahn на горі Сінай довели, що вживання трьох плиток шоколаду на місяць не тільки не робить негативного впливу на здоров'я, але і знижує ризик розвитку серцевої недостатності", - пише The Independent.

Дослідження, результати якого були оприлюднені на конгресі Європейського кардіологічного товариства в німецькому Мюнхені, спростувало поширений міф про те, що здорове харчування має повністю виключати продукти, що містять цукор.

"Я вважаю, що шоколад є важливим дієтичним джерелом флавоноїдів, які пов'язані зі зменшенням запалення, поліпшенням кровообігу і підвищенням хорошого холестерину. Проте, шоколад також містить жири і цукор, які більше шкідливі, ніж корисні", - повідомив автор дослідження Чайакріт Кріттанавонг.

Проаналізувавши дані про понад 500 тис осіб, вчені прийшли до висновку, що помірне споживання шоколаду знижує ризик серцевої недостатності на 23 відсотки в порівнянні з тими, хто взагалі не вживає шоколад. У свою чергу, вживання надмірної кількості шоколаду на місяць, а саме понад трьох плиток, підвищує ризик розвитку серцевої недостатності на 17 відсотків.

За даними вчених, фенольні сполуки флавоноїди, які містяться в шоколаді, сприятливо впливають на стан судин, а також борються із запальними процесами в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, аби забути про стреси і депресію

Британські вчені визначили шість звичок, які позитивно впливають на відчуття щастя, тривалість життя і допоможуть поліпшити здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Назвали корисний для серця продукт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути