Морквяний сік є найкориснішим для дітей грудного віку.
Крім цукру і клітковини, містить ще й калій і залізо, вітаміни В1, В2 і С та каротин, тобто провітамін А. Він дає забарвлення моркви і легко закріплюється у відкладеннях жиру. Якщо від його частого вживання шкіра жовтіє, то це явище називається "каротінемією". На відміну від патологічної жовтяниці, очні склери залишаються незабарвленими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили, який смачний продукт захищає від отруєння
Для приготування соку потрібно помити моркву, почистити і натерти на тертці або в блендері. Отримане пюре відтиснути через чисту марлю. Також сік можна приготувати в соковижималці. Починати потрібно з 1 ложки 2 рази на день, поступово кількість соку збільшити до 6-8 ложок на день.
Морквяний сік можна змішувати або чергувати з іншими овочевими соками. Приготовлені соки зберіганню не підлягають.
Коментарі