понеділок, 18 жовтня 2021 11:33

Назвали кількість Covid-вакцинованих двома дозами в Україні

Назвали кількість Covid-вакцинованих двома дозами в Україні
В Україні двома дозами Covid-вакцин щепили 6,4 млн осіб. Ці громадяни пройшли повний курс вакцинації. Фото: Лілія Мицко, Gazeta.ua

В Україні дві дози вакцини проти коронавірусу отримали 6,4 млн громадян. 7,9 млн осіб імунізували однією дозою препарату.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін на пресконференції 18 жовтня, пише Укрінформ.

"Серед пріоритетних груп вакциновані принаймні однією дозою 82 відсотки медиків. Також однією дозою вакциновані 81 відсоток освітян і 95 відсотків військовослужбовців", - додав Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щось не так - платіть €1 млрд: працівник Укрпошти "перестрахувався" перед вакцинацією

Зазначив, що пріоритетною групою, яка найменше вакцинована, є люди літнього віку. Однією дозою щепили 23% з них або понад 2 млн осіб.

В Україні доступні понад 14 млн доз різних вакцин. Кожен може обрати одну з трьох вакцин різного принципу дії, наголосив Кузін.

"Якщо вам не підходить одна, завжди є вибір двох інших", - сказав він, зазначивши, що навряд чи може бути, щоб людина мала протипоказання до всіх трьох наявних вакцин в Україні.

Кабінет міністрів затвердив посилені правила пасажирських перевезень на час карантину в регіонах із жовтим, помаранчевим і червоним рівнем епіднебезпеки. Нові правила перевезень набувають чинності 21 жовтня і стосуються лише міжобласного транспорту.

Для поїздок між областями пасажирам потрібен зелений сертифікат про вакцинацію - дві дози вакцини або негативний ПЛР, чи експрес-тест, зроблений за 72 год.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість Covid-вакцинованих двома дозами в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути