четвер, 25 липня 2019 13:28

Назвали фрукти, які заважають схуднути

Назвали фрукти, які заважають схуднути
Кавун та диня заважають схудненню. Фото: Едим Дома

Літо – це щедра пора на сезонні фрукти та ягоди. У помірних кількостях вони однаково корисні, але деякі можуть стати перешкодою на шляху до схуднення.

Якщо ж ви на дієті, не звертайте увагу на калорійність ягоди чи фрукту, зазначає дієтолог Наталія Самойленко, про яку пише 24TV.

"Питання не у кількості калорій, а в здатності фруктів піднімати рівень інсуліну в крові. Це означає, що фрукти потрібно вибирати з низьким глікемічним та інсуліновим індексами – ці 2 цифри важливіші за калорійність продукту" - каже дієтолог.

Є 5 фруктів, які заважають схудненню: кавун, диня, виноград, персики та манго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути, не дотримуючись режиму і дієт

Наприклад, кавун. Ця ягода має невисоку калорійність, тому ми часто робимо вибір на її користь. Але насправді глікемічний індекс кавуна такий же, як у французького багета або картоплі фрі. Здатність кавуна підвищувати рівень глюкози у крові доволі висока, а чим вище глюкоза, тим більше інсуліну та нижча здатність організму до спалення жиру.

Якщо ми їмо фрукти, які підвищують інсулін, то як би ми не працювали у залі, нескінченні стрибки інсуліну протягом дня не дадуть можливості отримувати бажаний результат. Ефективно худнути людина може лише при низькому інсуліні.

Шведський дієтолог Анна Йоханссон створила монодієту, якої потрібно дотримуватись 6 днів. Сенс дієти, яка отримала назву "6 пелюсток", полягає в тому, що необхідно їсти один той самий вид продукту протягом дня.

Зараз ви читаєте новину «Назвали фрукти, які заважають схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути