субота, 27 січня 2024 12:46

Назвали два найефективніші напої для лікування похмілля

Назвали два найефективніші напої для лікування похмілля
Фармацевт назвав напої, які покращують стан після похмілля Фото: pinterest

Приблизно за день можна впоратися з неприємним похміллям після гучного застілля, якщо будете пити два визначені напої.

Причина похмілля полягає в дії етанолу на організм. Ця токсична хімічна речовина є сечогінним засобом, який виводить воду з вашого тіла, змушуючи вас ходити до туалету, пише Express.co.uk.

Але ви також можете отримати зневоднення. Фармацевт Аббас Канані назвав два недорогі напої, які можуть допомогти вилікувати святкове похмілля.

Вода

"Ви можете замінити втрачену рідину, вживаючи м'яку рідину, яка щадить вашу травну систему, наприклад воду, газовану воду та ізотонічні напої", - каже фармацевт.

Вода допомагає відновити гідратацію вашого тіла. Алкоголь є сечогінним засобом і збільшує кількість сечі, що виділяється людиною. Втрата рідини в результаті цього може спричинити зневоднення та електролітний дисбаланс. Ці фактори сприяють похміллю.

Хоча пити багато води наступного дня є ключовим, велика кількість води між вживанням напоїв також може допомогти уникнути зневоднення.

Ще одна хороша ідея — випити багато води перед сном, радить незалежна благодійна організація Drinkaware. Ви також можете тримати склянку біля свого ліжка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися з похміллям: копійчана спеція миттєво зніме симптоми

Хоча встановленої кількості немає, фармацевт рекомендував випивати від шести до восьми чашок або склянок рідини на день.

Томатний сік

Червоний напій корисний для підтримки гідратації, заповнення втрачених поживних речовин і допомагає функції печінки.

"Вживання томатного соку може допомогти метаболізувати та розщеплювати алкоголь ефективніше, тобто він не затримуватиметься у вашому тілі так довго", - зазначив Канані.

Немає встановленої кількості, скільки треба випити томатного соку, але фармацевт запропонував випити одну чашку.

Похмілля ‒ неодмінний атрибут занадто бурхливого застілля. Комусь наслідки святкування даються легше, комусь ‒ важче. Але переживати цей момент однаково неприємно. Втім, є засоби, що допомагають полегшити самопочуття на ранок після алкогольного святкування. Головні з них зібрала Gazeta.ua.

Викликають похмілля будь-які алкогольні напої. Вони порушують сон та зневоднюють організм. Адже насправді алкоголь є токсином й організм із ним активно бореться. Швидко позбутися похмілля можна за допомогою яєць.

Зараз ви читаєте новину «Назвали два найефективніші напої для лікування похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути