середа, 20 січня 2021 02:28

Назвали 3 беззаперечно корисні наслідки регулярного сексу

Назвали 3 беззаперечно корисні наслідки регулярного сексу
Регулярний секс допомагає при депресії. Фото: mariefrance.fr

Секс позитивно впливає на стан здоров'я. Відомо, що його заняття можуть замінити похід до спортзалу. Вони сприяють посиленій роботі залоз внутрішньої секреції і допомагають прискорити обмін речовин. Так спалювання жирових відкладень відбуваються ефективніше.

Ще вчені визначили й інші корисні властивості сексу.

Атеросклероз

Під час оргазму тиск може підвищитися зі стандартних 100-120 до 220 мм ртутного стовпа. Пульс частішає з 60-80 до 100, а то і 180 ударів на хвилину. Частота дихання зростає у 2-3 рази. Таке "кардіо на ліжку", що виконується 2-3 рази на тиждень, знижує у чоловіків 40-55 років ймовірність інфаркту у 2 рази.

Респіраторні захворювання

У науковій лабораторії Університету Пенсильванії визначили, що секс сприяє підвищенню рівня гормону DHEA. Ця речовина виробляється залозами та допомагає імунітету боротися з бактеріями й вірусами. Під час сексу вироблення DHEA збільшується у 5 разів. Це означає, що імунна система людини отримує відмінну підмогу для протистояння грипу й інших неприємних респіраторних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні секс-тренди 2021 року

Депресії

Під час занять коханням організм майже безперервно виробляє серотонін. А цей нейромедіатор відповідає за відчуття задоволення, радості та ніжності. А під час оргазму людина отримує ударну дозу ендорфіну, який недарма називають "гормоном щастя". Ендорфінно-серотонінна суміш у крові – це засіб боротьби з депресією і прогнати тугу та переживання. Якщо секс регулярний, то і життя стає кращим, адже коктейль з гормонів діє ще певний проміжок часу після сексу.

В одному з останніх великих досліджень йдеться про те, що тривалість сексу в різних парах (від проникнення до оргазму у чоловіка) залежить мінімум від трьох факторів і складає від 30 секунд до 45 хвилин.

Усі фактори описали у статті.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 3 беззаперечно корисні наслідки регулярного сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути