Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2020 13:01

Науковці прогнозують, коли чекати третю хвилю епідемії

Науковці прогнозують, коли чекати третю хвилю епідемії
Наукова рада не виключає виникнення нової хвилі пандемії наприкінці зими – початку весни 2021 року. Фото: pixabay

Наприкінці нинішнього року або на початку наступного французькі науковці прогнозують спад другої хвилі пандемії.

Індикатором спаду другої хвилі пандемії буде зменшення кількості нових інфікувань до контрольованого рівня - 5-8 тис. за добу, повідомили у доповіді "Вивчення другої хвилі. Санітарна ситуація – критична" керівництву Франції Наукової ради з питань Covid-19 при Міністерстві солідарності та охорони здоров'я, передає "Укрінформ".

"Важко передбачити, скільки триватиме 2-га хвиля. Адже це залежить від самого вірусу, кліматичних умов, заходів, вжитих для обмеження поширення вірусу. Ми можемо припустити, що 2-га хвиля піде на спад наприкінці цього року або на початку 2021-го", - написали в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готова Україна до 2-ї хвилі Covid-19: відповідь лікаря

Наукова рада не виключає ймовірність виникнення нової хвилі пандемії наприкінці зими – початку весни 2021 року. Серед дієвих чинників у подоланні коронавірусу науковці відзначають формування колективного імунітету, що потребує багатьох місяців, а також створення вакцини і забезпечення масового доступу до неї. За оцінками Наукової ради, це теоретично може бути забезпечено у 2-му кварталі наступного року.

"Тож багато наступних місяців ми будемо у надзвичайно складній ситуації", - вважають експерти.

У документі також зазначено, що впродовж попередніх тижнів реальна кількість нових інфікувань коронавірусом у Франції сягає 80-100 тис. за добу. Наприкінці жовтня офіційно найбільша зафіксована кількість нових випадків зараження становила 52 тис. за добу. Станом на вечір 1 листопада у Франції виявлено понад 46 тис. нових інфікувань за останні 24 год., 231 людина померла від Covid-19.

Вчені зі Швейцарії та Іспанії виявили в Європі новий вид мутованого коронавірусу, якому дали назву 20A.EU1. Починаючи з літа, новий вид швидко поширюється європейськими країнами і вже зафіксований в більшій частині Західної Європи. Саме він викликав істотну частку нових випадків зараження коронавірусом, йдеться на сайті Базельського університету.

Зараз ви читаєте новину «Науковці прогнозують, коли чекати третю хвилю епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути