понеділок, 10 лютого 2020 08:03

На Коронавірус заразились 40 тис. осіб. Померли 908

На Коронавірус заразились 40 тис. осіб. Померли 908
На китайських територіях поза материковою частиною країни зафіксовано 64 підтверджених випадки захворювання новою пневмонією Фото: Известия

У Китаї на 18:00 за київським часом неділі кількість хворих на пневмонію, яку викликає тип коронавірусу, склала 40,171 тис. осіб.

У 908 випадках зафіксували смертельний результат, пише "ІНТЕРФАКС".

Кількість тих, що заразилися за останню добу, збільшилася в країні на 3,062 тис. Смертельних випадків - на 97 осіб. Із них в епіцентрі захворювання провінції Хубей померла 91 людина, дві - у провінції Аньхуей, по одній - у провінціях Хейлунцзян, Цзянсі, Хайнань, Ганьсу.

У лікарнях країни проходить курс лікування майже 36 тис. осіб, стан 6,5 тис. хворих оцінюється як важкий. У зв'язку з підозрою на наявність захворювання в медустановах країни спостерігаються майже 187,5 тис. людей, 3,3 тис. осіб одужали і виписані.

На китайських територіях поза материковою частиною країни зафіксовано 64 підтверджених випадки захворювання новою пневмонією: 36 - у Гонконзі при одному випадку летального результату, 10 - у Макао, 18 - на Тайвані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець заразився коронавірусом

На боротьбу з коронавірусів в Китаї виділено понад $ 10 млрд. Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус повідомив, що передова група співробітників організації вилетіла в Китай для надання допомоги китайським колегам у подоланні епідемії та виявленні джерела захворювання.

Влада Китаю виділить 71,85 млрд юанів, близько $10,26 млрд на боротьбу з коронавірусом. Кошти спрямують на те, щоб громадяни могли дозволити собі діагностику і лікування. Про це із посиланням на Міністерство фінансів Китаю повідомляє Reuters. "Кошти також спрямують на те, щоб зусилля кожного регіону, спрямовані на боротьбу з вірусом, не мали фінансових обмежень", - сказано в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «На Коронавірус заразились 40 тис. осіб. Померли 908». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути