пʼятниця, 19 червня 2020 09:57

МОЗ жорсткіше буде контролювати дотримання карантину

МОЗ жорсткіше буде контролювати дотримання карантину
Контроль посилять за транспортом та супермаркетами. Фото: pixabay.

Після значного зростання нових випадків коронавірусу за останні кілька діб в Україні, МОЗ ініціюватиме посилення контролю за карантином.

Більше почнуть стежити за транспортом та деякими супермаркетами, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

За словами Степанова, мова йде про транспорт, в якому люди не одягають маски, а також про супермаркети, в яких не дотримуються соціальної дистанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко пояснив, чому в Україні нові рекорди по Covid-19

"Ми вважаємо, що повинні жорсткі обмеження вводитись в певних регіонах в умовах адаптивного карантину. Коли я кажу про жорсткі обмеження, насамперед кажу про обмеження роботи тих чи інших закладів. В тому числі, наприклад, нічних клубів", - заявив Степанов.

За 2 тижні статистика з 300-400 інфікованих на добу збільшилась до понад 900. У міністерстві запевняють, що ситуація вкрай серйозна.

Найбільшу кількість зареєстрованих нових випадків за минулу добу зафіксували в Львівській області (142), Рівненській області (121), Києві (92), Закарпатській області (78), Чернівецькій області (76).

Станом на ранок 19 червня в країні зареєстровано 34 984 випадки зараження Covid-19. За минулу добу померли 19 людей. Всього від початку епідемії - 985. Одужали - 16 033, із них 586 - за останню добу, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ жорсткіше буде контролювати дотримання карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути