середа, 13 січня 2021 10:51

МОЗ прокоментувало низький рівень ефективності Covid-вакцини Sinovac

МОЗ прокоментувало низький рівень ефективності Covid-вакцини Sinovac
Степанов підкреслив, що дослідження, які провели у Бразилії, повинні проходити у різних країнах світу. Фото: pixabay.com

Перед замовленням препарату CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech МОЗ хоче отримати кінцеві висновки досліджень щодо ефективності Covid-вакцини безпосередньо від виробника.

У договорі Україна вказала вимогу щодо ефективності препарату на рівні не менш як 70%, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Відповідні результати мають бути підтверджені публікаціями від компанії виробника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-вакцина коштуватиме для українців у межах $200

"Понад 50 відсотків ефективності вакцини достатньо для підтвердження її дієвості та затвердження більшістю регуляторів, які є у світі. Це стосується ВООЗ та Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США", – додав міністр.

Степанов підкреслив, що дослідження, які провели у Бразилії, повинні проходити у різних країнах світу. Тож необхідно дочекатися загального офіційного звіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До травня 2022 року хочуть вакцинувати половину населення України

Бразильський Інститут Бутантан уточнив дані про ефективність вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac, яку хоче закупити Україна. Загальна ефективність вакцини виявилася близько 50,4%. Китайську вакцину Sinovac в Бразилії тестували на 13 060 добровольцях. Усі добровольці - медики старше 18 років.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ прокоментувало низький рівень ефективності Covid-вакцини Sinovac». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути