пʼятниця, 23 жовтня 2020 10:44

МОЗ порадило, як вберегтися від коронавірусу на виборах

МОЗ порадило, як вберегтися від коронавірусу на виборах
На кожній виборчій дільниці повинні бути встановлені урни для використаних засобів індивідуального захисту. Фото: pixabay

Деякі правила та заходи безпеки на виборчих дільницях під час карантину назвали у МОЗ України.

Зокрема, виборцю потрібно показати члену комісії документ, що підтверджує особу, тримаючи його в своїх руках, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"При цьому виборець сам гортає сторінки документа для ознайомлення. Не потрібно передавати документ особисто в руки, тому що вірус передається через такий контакт", – пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проголосувати на виборах у разі хвороби: роз'яснення ЦВК

За його словами, на кожній виборчій дільниці повинні бути встановлені урни для використаних засобів індивідуального захисту. Потім їх повинні утилізувати.

"На спеціальній виборчій дільниці можуть бути встановлені додаткові протиепідемічні засоби захисту щодо встановленого режиму перебування в закладі", – додав він.

Степанов також сказав, що на спеціальній виборчій дільниці, що розташована в медустановах, в'язницях, СІЗО – членам виборчої комісії, спостерігачам, поліцейським та іншим особам, які забезпечують виборчий процес, рекомендується не пізніше 72 годин до дня виборів (25 жовтня) пройти ПЛР-тест на Covid-19.

Центральна виборча комісія ухвалила постанову про окремі питання здійснення виборчих процедур з організації підготовки та проведення виборів в умовах Covid-19, зазначивши що всі виборчі процедури мають відбуватися відповідно до протиепідемічних заходів. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ порадило, як вберегтися від коронавірусу на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути