четвер, 11 лютого 2021 00:23

МОЗ обрало компанію, яка розвозитиме вакцину від Covid-19

МОЗ обрало компанію, яка розвозитиме вакцину від Covid-19
Вакцину від Covid-19 розвозитиме ТОВ "Фармасофт". Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я обрало логістичну компанію ТОВ "Фармасофт" для розвезення вакцини від Covid-19 виробництва компаній Pfizer/BioNTech. Компанію обрали через відкритий тендер, який провів проєкт USAID з міжнародною організацією MSH (Management sciences for Health).

"За його результатом обрано логістичну компанію ТОВ "Фармасофт" для транспортування та відповідального зберігання вакцини проти гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 в умовах ультранизької температури", - написав у Фейсбук головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За словами Ляшка, вже найближчим часом з переможцем тендеру організують зустрічі для проведення мікропланування та розробки покрокового плану прийняття, збереження та розвезення вакцин Pfizer/BioNTech.

Вакцинація в Україні розпочнеться після 15 лютого. До цієї дати в Україну будуть поставлені 117 тисяч доз вакцини BioNTech/Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін заборонив поставки ковід-вакцини з Росії

Міністерство охорони здоров'я також отримало підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин для профілактики Covid-19, які були розроблені компанією AstraZeneca разом з Оксфордським університетом та американською компанією NovaVax.

Європейська комісія дозволила Польщі перепродавати Україні вакцини від коронавірусу. Польща зможе перепродати 1,2 млн доз препарату AstraZeneca.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ обрало компанію, яка розвозитиме вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути