середа, 04 березня 2020 13:23

Мило, серветки чи антисептик: що краще знезаражує руки

Мило, серветки чи антисептик: що краще знезаражує руки
Мило захищає від коронавірусу краще за антисептики. Фото: youtube03.com

Найкраще очистити руки від мікроорганізмів можна завдяки правильному миттю з милом. Така обробка допоможе вберегтися від ймовірного інфекційного зараження, у тому числі від коронавірусу і грипу. Про це повідомляє ТСН.

До 80% інфекційних захворювань передаються через руки. Лікарі закликають їх ретельно обробляти. Це допоможе при спалахах будь-яких хвороб. Мити руки потрібно після вулиці, туатету і перед прийомом їжі. Найбрудніша зона знаходиться між пальцями, також під нігтями. Особливо багато бактерій назбирується на шкірі під прикрасами. Також важливо ретельно мити зап'ястя.
Провели експеримент - перевірили чистоту рук після миття милом, очищенням вологими серветками і обробкою антисептиком. Результати показали, що після правильного миття рук з милом, вони стають ідеально чистими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні перша людина заразилася коронавірусом

"Студентка, яка обробляла руки антисептиком, на її шкірі кількість мікроорганізмів після обробки зменшилась на два порядки," - розповіла Валентина Яновська, завідувачка лабораторії.
Як показало дослідження, після очищення рук вологими серветками кількість мікроорганізмів на шкірі не змінилася.
Спеціалісти радять відмовитись від антисептиків з розпилювачами. Щоб нанести потрібну кількість засобу потрібно 28 разів натиснути на дозатор. Очищувати руки такою рідиною потрібно протягом 30 секунд. Щоб ефективно знезаразити руки, такі засоби повинні містити щонайменше 60% спирту.

Нагадаємо, що коронавірус Covid-2019 - це не грип, а окрема небезпечніша хвороба.

"Цей коронавірус – це не SARS, це не MERS і це не грип. Це унікальний вірус з унікальними характеристиками", – заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус, передає Twitter-аккаунт ВООЗ.

І грип, і Covid-2019 проявляються як респіраторне захворювання і поширюються схожим чином – через крихітні краплі слизу з носа та рота хворої особи.

Зараз ви читаєте новину «Мило, серветки чи антисептик: що краще знезаражує руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути