Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 14:13

Менінгіт вбив за добу 19-річну дівчину

Автор: visnik-press.com.ua
  Олеся Ташлякович померла від менінгіту
Олеся Ташлякович померла від менінгіту

На Київщині у Переяславі-Хмельницькому 19-річна Олеся Ташлякович померла від менінгіту.

Зі слів її знайомих, на минулих вихідних вона їздила додому на Рівненщину. У понеділок раптово піднялася температура і з'явився сильний головний біль. У вівторок, 14 листопада, о 12:47 викликали екстрену медичну допомогу.

Як повідомив Володимир Чирка, заступник головного лікаря станції ЕМД, бригада виїжджала до хворої, лікарі надали невідкладну допомогу, запропонували госпіталізацію. Але дівчина відмовилась.

Стан її однак різко погіршився, і о 17:10 друзі доставили її до лікарні. О 19:35 Олеся померла в реанімаційному відділенні ЦРЛ. У неї була блискавична форма менінгіту і лікарі нічого не змогли зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві різко зросла кількість захворювань на смертельно небезпечну недугу

У середу, 15 листопада, всіх, хто контактував із хворою, оглянули лікарі, троє пацієнтів із запальними процесами носоглотки лікуються в стаціонарі ЦРЛ. Десять днів триватиме диспансерний нагляд, повідомив головний лікар ЦРЛ Володимир Якименко.

Від менінгіту (запалення оболонок головного і спинного мозку. — ГПУ) померла 2-річна Мілана. Це сталося вранці 31 жовтня. Її забрали в лікарню напередодні ввечері — різко підскочила температура. Спершу діагностували гостру респіраторну вірусну інфекцію, а за 6 годин дитини не стало.

— За цей рік кількість хворих на менінгококову інфекцію в місті різко зросла. Небезпечною недугою заразилися 27 киян. Серед них 18 дітей віком до 17 років. Померли троє. Торік усього було 10 хворих, — каже Валентина Гінзбург, директор департаменту охорони здоров'я КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Менінгіт вбив за добу 19-річну дівчину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути