Мед прийнято вважати натуральним замінником цукру. При цьому ще й багатим різними корисними елементами. Однак експерти попередили любителів цих солодощів про деякі "побічні ефекти" продукту.
Медики назвали щонайменше п'ять наслідків частого вживання цього продукту, пише Ukrhealth.
По-перше, мед може викликати стрибок рівня цукру в крові. Хімічна структура цукру і меду схожа, і обробляються ці речовини приблизно однаково: або відправляються на вироблення енергії або на зберігання у вигляді жиру.
По-друге, мед покращує травлення. Він має антибактеріальний ефект, особливо якщо не пройшов обробку. Тому корисний тим, хто страждає від проблем з травленням. Його можна їсти і для профілактики таких.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили неймовірні властивості вершкового масла
По-третє, мед скорочує ризик розвитку певних видів раку. Він знижує рівень апоптозу, загибелі клітин, в тому числі в грудях і товстій кишці.
По-четверте, мед може боротися із запаленням. Хронічний запальний процес загрожує проблемами з серцем, діабетом, може викликати рак і серцевий напад. Профілактикою стане вживання невеликої кількості меду. Завдяки натуральним антиоксидантам кількість уражених клітин знижується.
У п'ятих, мед допомагає боротися із застудою. Він послаблює симптоми респіраторних інфекційних захворювань.
Раніше спеціалісти назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі.
Коментарі