субота, 08 травня 2021 20:45

Медики назвали кращі продукти для здоров'я серця

  Щоб серце було здоровим, важливо не переїдати
Щоб серце було здоровим, важливо не переїдати

Лідируючі позиції в рейтингу причин смертності займають серцево судинні захворювання, пише сайт medicina.ua. Щороку цей показник лише збільшується. Дуже важливо приділяти увагу профілактичним заходам, починаючи хоча б з корисного раціону. Природно, харчування не можна вважати панацеєю, але існують продукти, які допоможуть істотно знизити рівень ризику розвитку серцевих захворювань.

Продукти для серця і судин:

авокадо

Плоди цієї рослини насичені жирними кислотами, які мають сприятливий вплив на серцево-судинну систему і мозкову діяльність. Його корисність полягає в здатності знижувати тиск, зміцнювати міокард, контролювати рівень холестерину і впливати на процеси кровообігу і кровотворення.

гранат

Один з найбільш корисних продуктів для серця, так як здатний нормалізувати кровообіг, роблячи кров менш в'язкою. Це в свою чергу допомагає уникнути таких хвороб як інфаркт, інсульт і атеросклероз.

грейпфрут

Цей цитрус захищає судини від утворення тромбів. Вітаміни і мікроелементи містяться в грейпфруті, роблять стінки судин більш міцними і еластичними, покращують метаболічні процеси і знижують артеріальний тиск.

яблука

Досить звичний і доступний кожному фрукт корисний для розвантажувального періоду при наявності проблем з серцем. Зміцнюючи його здоров'я, ви зможете також налагодити травні процеси і привести в норму рівень холестерину.

злаки

За допомогою блокування засвоєння шкідливого холестерину, злаки перешкоджають розвитку ішемічної хвороби серця і розвитку атеросклерозу.

масло льону

Всього невелика доза лляної олії, за рахунок високого вмісту Омега-3 допоможе очистити організм від накопичених шкідливих речовин і запобігти тромбоутворення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі розповіли, які хвороби можна "прочитати" на обличчі

Сік червоного винограду - профілактика тромбозів і інфарктів, так само, як і червоне вино (не більше 1 келиха в день).

Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання висококалорійної та жирної їжі, газованих напоїв і солі — серйозні вороги серця.

Скільки ви їсте, так само важливо, як і те, що ви їсте. Звичка "перевантажувати" тарілку додатковими продуктами, їсти, поки вам не стане важко чи споживати їжу швидко — призводить до постійного переїдання.

Крім зайвої ваги та зв'язку з серцево-судинними хворобами, воно має безліч негативних наслідків для здоров'я: додатково навантажує організм, може стати причиною виникнення проблем зі шлунково-кишковим трактом, викликати порушення сну і відчуття втомленості та браку сил.

Щоб зменшити ризики переїдання — слідкуйте за розміром порцій різних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Медики назвали кращі продукти для здоров'я серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути