Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2020 15:18

Лікар прогнозує спад коронавірусу

Лікар прогнозує спад коронавірусу
Локдаун не допоможе в боротьбі з коронавірусом, оскільки він не впливає на кількість хворих, тяжкість перебігу хвороби і на загальну смертність. Фото: pixabay

Захворюваність на коронавірус в Україні піде на спад і без запровадження локдауну.

Вже зараз в Україні багато людей перехворіли і більше не є переносниками вірусу, розповів анестезіолог Павло Сілковський в інтерв'ю РБК-Україна.

"Кількість тих, хто переносить інфекцію, зменшується. Потрібно враховувати динаміку не тільки тих, хто захворів, але і тих, хто вже одужав. Уже тисячі людей перехворіли. Є підстави вважати, що хвороба піде на спад без усілякого локдауну", — зазначив медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антитіла можна виявити за 6 місяців після зараження Covid-19 - вчені

Він стверджує, що локдаун не допоможе в боротьбі з коронавірусом, оскільки він не впливає на кількість хворих, тяжкість перебігу хвороби й на загальну смертність.

"Обмеження потрібно запроваджувати в тому випадку, якщо медична система не в змозі впоратися. Тоді потрібно вводити більш жорсткі рішення. Кількість сприйнятливих людей до вірусу не зменшується і не збільшується із запровадженням локдауну. Я вважаю, що локдаун мало допомагає в боротьбі з коронавірусом. Це не найкращий варіант, крім того зараз маємо певну стабілізацію", — сказав Сілковскій.

За його словами, важливо дотримуватися основних протиепідемічних правил.

"Для зупинення поширення інфекції я б не запроваджував локдаун. Нам потрібно навчитися з цим жити. Вірус не збирається просто так іти, як цунамі і торнадо, він може бути з нами певний час, навіть декілька років. Але ми не можемо стільки часу жити в таких жорстких обмеженнях", — підкреслив він.

За останню добу в Україні виявили 13 141 нового хворого на коронавірус. Із них дітей – 744, медпрацівників – 579. Загалом, станом на ранок 2 грудня, маємо 758 264 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 12 717 - летальні. 169 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 369 054 пацієнти, із них за останню добу - 13 882, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Лікар прогнозує спад коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути