Особливу загрозу для кишечника у спеку має морозиво. Також небезпечною є вся молочна продукція, що може заподіяти шкоду організму.
Особливо обережно слід споживати морозиво, попит на яке в гарячу пору злітає в рази, - пише "МедОбоз".
Влітку поширені отруєння молочною продукцією – вона швидко псується і проявляється це не одразу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не очікується жодних опадів: Україну огорне літня спека
"Морозиво, на перший погляд, не несе ніякої загрози – в холодному середовищі бактерії не розмножуються. Однак, при цьому не у всіх магазинах правильно його зберігають. Якщо морозиво підтануло і знову було заморожене – воно вже є потенційно небезпечним", – зазначила гастроентеролог Мирослава Опришко.
Через повторне замороження бактерії починають активно розмножуватися, що і може стати причиною отруєння. Мирослава Опришко наголосила, що якщо купуєте морозиво – ніколи не обирайте холодні солодощі деформовані на вигляд чи морозиво, що прилипло до стінок морозилки.
Такими ж небезпечними влітку є молочні коктейлі. Адже молоко могло довго простояти на сонці, а це несе для організму додаткові ризики. Тож уникайте покупку молочних коктейлів на вулицях і в кіосках.
Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з'являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження чи відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея.
Коментарі