неділя, 03 січня 2021 16:39

Лікар назвав нетипові симптоми коронавірусу

Лікар назвав нетипові симптоми коронавірусу
Безсоння, підвищена пітливість і посилена дратівливість можуть бути симптомами коронавірусу. Фото: Фото: t.me/KyivCityOfficial

Безсоння, підвищена пітливість і посилена дратівливість можуть бути симптомами коронавірусу.

Адже мікровраження судин, яке спричиняє вірус, може бути не лише у легенях, але й у головному мозку і в ділянці серця, каже , керівник першої міської клінічної лікарні Івано-Франківська Тарас Василик.

"Сьогодні говорять, ніби вірус мутує. Думаю, насправді, з'являється все більше нових його симптомів, які ми раніше не брали до уваги, або вони були мізерними на фоні інших змін в організмі", - зазначає Тарас Василик, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український лікар спрогнозував кінець пандемії коронавірусу

У когось із інфікованих може підскакувати тиск, у інших болять ноги, в когось починаються проноси. На початках епідемії багато людей із такими симптомами навіть не звертались до лікаря.

"Коли людина здає ПЛР-діагностику і виявиться, що вона позитивна, тоді ми розцінюємо ці симптоми як інфікування. До прикладу, буває, що люди спостерігають катар верхніх дихальних шляхів (рясні виділення з носа, набряк слизової, частий кашель – Gazeta.ua). У кого такого немає протягом року? А це теж можуть бути банальні прояви Covid-19. Як і безсоння, і підвищена пітливість, і сильніша подразливість. Тобто неврологічні прояви", - додав лікар.

Побоювання, що людина може заразитися відразу двома небезпечними вірусами, - коронавірусом і грипом - марні. Природа задумала так, що два збудники при потраплянні в одну клітку не уживаються. Імунна система реагує на вторгнення вірусу виробленням захисного білка - інтерферону, що заважає проникненню в клітину інших вірусів.

Зараз ви читаєте новину «Лікар назвав нетипові симптоми коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути