середа, 03 травня 2017 12:55

Куріння та погана їжа викликають передчасне старіння мозку

Куріння та погана їжа викликають передчасне старіння мозку
Куріння гальмує мозок. Фото: dailymail

Втрата пам'яті та зниження здатності до навчання виникає у підлітків, які ведуть нездоровий спосіб життя. Про це розповіли американські кардіологи. Пише dailymail.

Науковці дослідили медичні картки 3 тис. людей молодого віку, також запитували про їхні звички. Прийшли до висновку, що куріння тютюну разом з нездоровою їжею викликають порушення у роботі нервової системи. Подібне спостереження провели у Фінляндії та прийшли до тих же висновків - мозок виснажується від високого рівня холестерину у крові.

"Результати спостережень свідчать про необхідність звернути увагу на стан серцево-судинної системи молодих курців", - сказав доктор Суві Ровіо з фінської наукової установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розповіли, кому найлегше кинути курити

Про негативні наслідки для здоров'я свідчить моніторинг способу харчування. Люди, які неправильно харчувалися впродовж років вкорочують собі життя та збільшують ризик появи хвороби Альцгеймера внаслідок ранніх серцево-судинних захворювань та ожиріння.

Депутати Київради прийняли рішення звернутися до Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо посилення відповідальності за паління тютюнових виробів та кальянів у заборонених місцях, інформує прес-служба міськради. Київрада пропонує збільшити штрафи за паління у заборонених місцях у 50-100 разів.

Зараз ви читаєте новину «Куріння та погана їжа викликають передчасне старіння мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути