Фітнестренерка Аніта Луценко пояснила, як вживання обробленого м'яса впливає на наше здоров'я.
У своєму Instagram спортсменка зазначила, що зменшення кількості ковбаси, сосисок, бекону, салямі й шинки може покращити самопочуття.
За інформацією Міжнародного агенства з дослідження раку (IARC), споживання переробленого м'яса викликає колоректальний рак (рак товстої та/або прямої кишки). Також виявлено зв'язок із раком шлунку, але докази не є остаточними.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від якого продукту може статися інсульт
Неперероблене червоне м'ясо може викликати рак підшлункової та передміхурової залози.
Зазначається, що безпечна кількість споживання переробленого м'яса не встановлена, тому його рекомендується мінімізувати або узагалі не вживати.
"Згідно монографії від Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC) та Всесвітньої організації охорони здоров'я від 2015 року, щоденне вживання 50 г переробленого м'яса підвищує ризик розвитку колоректального раку приблизно на 18%", - підсумувала фітнестренерка.
Аніта Луценко розказала, що потрібно робити, щоб мати плаский живіт і округлі сідниці. Спортсменка назвала основні фактори, яких потрібно дотримуватися, щоб отримати ефективний результат.
Коментарі