понеділок, 10 лютого 2020 15:15

Коронавірус підхопив ще один українець

Коронавірус підхопив ще один українець
Про перший випадок зараження коронавірусом серед українців, які перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess, стало відомо 9 лютого. ФОТО: glavcom.ua

На круїзному лайнері Diamond Princess на коронавірус заразився ще один українець.

Повідомила про це пресслужба Центру громадянського здоров'я МОЗ України.

"Від 4 лютого Міністерство поставило судно на карантин тривалістю 14 днів і здійснює лабораторні дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком. Станом на 10 лютого, отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України", — ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ готує спецрейс для евакуації українців із Хубею

Хворих українців госпіталізували до японської лікарні столичного регіону. Там вони мінімум 14 днів пробудуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням.

"Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів і членів екіпажу, хто тісно контактував із нововиявленими захворілими особами й тими, у кого виникли характерні симптоми", — повідомляють у Центрі.

Круїзний лайнер Diamond Princess перебуває на карантині в японському порту Йокагама. Українців на його борту 25 осіб. Усі вони — члени екіпажу. В одного з них 9 лютого діагностували коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус підхопив ще один українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути