Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2020 09:46

Комаровський розповів, як антибіотики впливають на Covid-19

Комаровський розповів, як антибіотики впливають на Covid-19
Комаровський у своєму відео вкотре нагадав, що антибіотики не вбивають вірусів і на них не діють. Фото: instagram.com/doctor_komarovskiy/

Доктор Комаровський розповів про приймання антибіотиків для профілактики коронавірусу. Він розвінчав домисли про таку "профілактику" й аргументував, чому вона не спрацює.

Комаровський у своєму відео вкотре нагадав, що антибіотики не вбивають вірусів і на них не діють.

"Щоб визначити, пневмонія вірусна або бактеріальна, як правило, не потрібні жодні мазки. Для цього достатньо зробити звичайний клінічний аналіз крові. І показники в загальному аналізі крові, який робиться протягом 5 хвилин на гематологічному аналізаторі, дадуть змогу в більшості випадків вирішити: це вірус чи бактерія, чи потрібен антибіотик чи ні", - розповів лікар.

Лікарі завдяки такій діагностиці мають призначати антибіотики виключно тоді, коли це потрібно і реально допоможе.

"Коли в людини після вірусної інфекції або на її тлі розвивається запалення легенів як ускладнення хвороби, то в кожному регіоні лікарі зазвичай знають, які збудники найчастіше викликають негоспітальні (домашні) пневмонії, які збудники актуальні для дітей, а які для дорослих, який антибіотик треба призначити дитині, дорослому, літнім людям", - розповів Комаровський

ВООЗ доводить, що профілактична антибіотикотерапія не спрацьовує.

"Якщо ви приймаєте антибіотики до того, як виникла пневмонія, ви не можете їй запобігти. Навіть більше, науковці завжди доводили лікарям, що профілактична антибіотикотерапія збільшує ризик розвитку ускладнень. І раптом купа народу стала з приходом коронавірусу розповідати нам, що мало не за першого чхання потрібно призначати антибіотики", - говорить лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сонце допоможе: Комаровський розповів, як дезінфікувати одяг після супермаркету

Дії ці можуть призвести до важких наслідків.

"Це неправильно, це збільшить імовірність ускладнень. Якщо порушено вентиляцію легенів, якщо є дихальна недостатність, якщо знижено імунні сили, то завжди є ризик, що пневмонія розвинеться тільки тією бактерією, яка стійка до того антибіотика, який ви призначили. Значить, знадобиться призначати сильніші препарати, швидше за все, вже в умовах стаціонару", - заявив Комаровський.

До переліку продуктів, які підвищують імунітет та покращують захист організму від інфекції, увійшли імбир, куркума, яблука, часник, ягоди та цитрусові. Імбир підвищує опірність організму, зменшує запалення, біль у горлі. Містить аскорбінову кислоту, вітаміни групи В, А, цинк, кальцій, йод, природні антибіотики. Також очищає організм від токсинів.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розповів, як антибіотики впливають на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути