пʼятниця, 20 березня 2020 09:22

Кого найчастіше вражає коронавірус: вчені проаналізували дані двох країн

Автор: slovoidilo.ua
  11 березня ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу в світі та закликала всі країни до боротьби. У всіх країнах  запроваджують жорсткі карантинні обмеження та суворо карають у разі їх порушен
11 березня ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу в світі та закликала всі країни до боротьби. У всіх країнах запроваджують жорсткі карантинні обмеження та суворо карають у разі їх порушен

Коронавірус найбільше вражає літніх людей.

А потім вже тих, хто має шкідливі звички. До такого висновку прийшли вчені, проаналізувавши статистику хворих COVID-19 у Південній Кореї та Італії передає CNN.

У Південній Кореї смертей було не так багато, в Італії - навпаки. В Італії за статистикою ООН живе 28,6% літніх людей з усього населення, ця країна друга після Японії за кількістю довгожителів. У Південній Кореї лише 18,5% населення – люди, яким 60 і більше років.

В Італії 90% померлих від COVID-19 складали люди, яким було більше 70 років. У Південній Кореї смертельні випадки від коронавірусу зафіксовані у людей близько 20 років.
Якщо говорити про статеву приналежність, то за статистикою помирали рівна кількість чоловіків і жінок, тобто 50 на 50.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї за 48 годин не виявили жодного нового зараженого коронавірусом

Під час спалаху в Китаї рівень смертності становив 4,7% у чоловіків та 2,8% у жінок. У Кореї ж 62% летальних випадків серед жінок.

Куріння також було одним з факторів у групі ризику. В Італії та Південній Кореї частка курців приблизно однакова: 24% і 27% відповідно. Однак серед курців у цих країнах є велика гендерна відмінність: в Італії палять 28% чоловіків проти 20% жінок, а в Кореї це близько 50% чоловіків і 5% жінок.

Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 245,7 тис. людей. Недуга забрала 10, 046 тис. життів. Побороли хворобу понад 88,4 тис. пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Кого найчастіше вражає коронавірус: вчені проаналізували дані двох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути