Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2020 19:06

Клімакс: труднощі перехідного віку

 

Жінки чекають цього періоду з жахом: пройшла молодість, грядуть хвороби і старість. Клімакс — не хвороба, це природний період життя. Сучасна гінекологія в Оксфорд Медікал допомагає відстрочити прихід менопаузи і мінімізувати негативні прояви перебудови організму.

3 етапи згасання репродуктивної системи

Немає єдиної формули для всіх жінок. Хтось здатний виносити і народити дитину після 50-ти, для когось ця можливість закінчується після 35. Зміни в жіночому організмі не відбуваються миттєво, це довгий процес, умовно розділений на три етапи.

Пременопауза. Вироблення естрогену яєчниками скорочується. Цикл порушується, паузи між місячними стають довшими, виділення - мізерними. Триває від 2 до 5 років.

Менопауза. Цей період у жінок відзначено в календарі порожніми рядками після останніх місячних. За рік відбувається остаточна гормональна перебудова організму.

Постменопауза. 5-8 років розвитку сексуальної дисфункції і соматичного старіння. У цей час жінки часто набирають вагу через порушення обміну речовин, з'являється ризик розвитку діабету, остеопорозу, артрозу, гіпертонії.

У цей час жінка перебуває в стані стресу; може проявитись хронічна втома; турбують "припливи", безсоння і підвищена дратівливість.

 

Допомога лікаря

Супровід гінекологом клімактеричного періоду знижує ризик розвитку ускладнень і полегшує стан жінки. Клімакс — не привід відмовитися від консультацій гінеколога. Після 40 років профілактичні огляди повинні проходити мінімум 2 рази на рік, щоб вчасно виявити небезпечні захворювання.

Лікар розробляє індивідуальну програму загального оздоровлення організму на кожному етапі згасання репродуктивної функції, план зміни раціону, фізичної активності та мінімізації стресів.

Гормонозамісна терапія призначається рідко. Комплексна робота дієтологів, ендокринологів, фізіотерапевтів та профільних фахівців відсуває терміни менопаузи і знижує її негативні прояви. Особлива увага приділяється профілактиці захворювань ендокринної та серцево-судинної системи, застосовуються апробовані методики фізіотерапії і кліматотерапії.

Клімакс — це не таблетки і уколи. В елегантному віці кращі ліки - прогулянки, плавання, подорожі, позитивні емоції і нові враження.

Ліцензія МОЗ України №196689 від 24.01.2013

Зараз ви читаєте новину «Клімакс: труднощі перехідного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути