Вчені з університету Маврикія дослідили 100 рушників. Вони виявили, що багаторазове використання кухонних рушників загрожує харчовими отруєннями. Дослідження представили на щорічній зустрічі Американського товариства мікробіології в Атланті штату Джорджія.
Сотню рушників для експеременту використовували протягом місяця. З них зібрали бактерії, культивували їх, а потім ідентифікували, пише ВВС.
Бактерії виявили на рушниках, якими протирали посуд та поверхні, а також витирали руки.
У тканинах знайшли коліморфи, які є у групі кишкової палички. Найчастіше їх можна було зустріти на багаторазових вологих рушниках.
Якщо у сім'ї їли м'ясо, то це спричиняло появу золотистого стафілокока.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 небезпечних інфекцій, якими можна заразитися у перукарні
Вчені вважають, що багаторазове використання одних і тих самих рушників призводить до зростання на них низки патогенних мікробів. Це спричиняє харчове отруєння.
Рекомендують регулярно прати скатертини, кухонні рушники, губки та рукавички для миття посуду.
На відпочинок з дітьми не можна вирушати без аптечки. Вона має бути складена за певними правилами.
Коментарі