пʼятниця, 02 вересня 2016 10:22

Каскадним душем лікують спину

Каскадним душем лікують спину

Цього року відпочиваючим на пляжі пропонували каскадний душ. Процедура виглядає досить цікаво. Людина лягає, а з висоти близько 3 метрів на неї ллється вода під великим напором.

"Спробувала такий душ вперша у житті, - розповідає Валентина Покатова з Харкова. - В мене були грижі на спині, вони трохи порозбивалися, ходити стало легше. Була на тому душі 10 разів, навіть схудла трохи від нього, шкіра підтягнулася."

Процедура коштує 15 гривень, триває 3 хвилини. Вода на тіло людини подається каскадом, тобто сила подачі кожного струменю постійно інша.

"Створюється відчуття, що людина стоїть під м'якою зливою, яка дарує бадьорість і освіжає. Принцип застосування його дуже простий: при падінні води з певної висоти відбувається вплив на тім'яну і потиличну зону, які відповідають за кровопостачання мозку. Каскадний душ також стимулює імунну систему організму, допомагає їй ефективніше справлятися з навантаженнями і стресами. Падаюча вода створює так званий "білий" шум, який чинить на людину унікальний вплив — заспокоює, розслаблює, дарує спокійний сон, позбавляє від тривог і втоми, розслаблює. Потоки води "змивають" втому, заряджають оптимізмом і хорошим настроєм", - каже лікар водного масажу Віктор Нагорняк.

Каскадні душі можна знайти і в салонах краси, але лікар радить його не плутати із душем Шарко, той призначається

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути набряку ніг після робочого дня

Зараз ви читаєте новину «Каскадним душем лікують спину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути