пʼятниця, 07 травня 2021 11:55

Які продукти корисно їсти для міцного сну

Які продукти корисно їсти для міцного сну
Горіхи корисно їсти для міцного сну. Фото: wworld.com.ua

Від безсоння допомагають не тільки певні напої. Є продукти, які налаштують організм на міцний сон. Без нього може ослабнути імунітет, виникне ризик діабету та підскаче тиск.

Горіхи та насіння

Мигдаль, кеш'ю, фісташки й волоські горіхи – природні джерела мелатоніну та амінокислоти триптофану. Також вони сповнені магнієм - важливим мінералом для здоров'я кісток, мозку, серця і м'язів.

А ще насіння льону, гарбуза й соняшника підтримують здоровий сон через високий рівень триптофану. Без нього не може вироблятися досить серотоніну й мелатоніну.

Молочні продукти

Тепле молоко, йогурт без наповнювачів і сир позитивно впливають на сон. Тож можете сміливо випити перед сном склянку кефіру кімнатної температури або з'їсти трохи домашнього сиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, що провокують раннє старіння

Ківі

Вживання цього фрукта допомагає заснути швидше і поліпшити якість сну. Це пов'язано з високою концентрацією антиоксидантів і фолієвої кислоти. Тож вони зроблять сон здоровішим і міцнішим.

Нове дослідження вчених з університету Алабами в Бірмінгемі (США) показало, що збільшення вживання амінокислот з розгалуженим ланцюгом (BCAA, входить до складу білка) в кінці дня може негативно вплинути на здоров'я серцево-судинної системи.

Щоб з'ясувати, як BCAA впливає на серце, фахівці провели дослідження на мишах. Вони були розділені на дві групи: перша протягом чотирьох тижнів вживала їжу з низьким вмістом BCAA, а інша - з високим. Одна частина мишей в другій групі їла білкову їжу вранці, а інша - ввечері.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти корисно їсти для міцного сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути