четвер, 13 травня 2021 15:39

Які зміни відбуваються з організмом, коли ми худнемо

Автор: changeua.com
  Після втрати кількох кілограмів з'являється прилив енергії і сили
Після втрати кількох кілограмів з'являється прилив енергії і сили

Коли людина починає втрачати зайві кілограми, найбільш очевиднj. зміною є зменшення об'єму талії. Але відбуваються і інші менш очевидні зміни, які ми часто не помічаємо. Найцікавіше, що деякі з цих змін, безсумнівно, позитивні, а деякі - так собі.

Збільшується кількість енергії

Це нормально - відчувати прилив енергії і сили після втрати декількох кілограмів. Це відбувається тому, що організм економить енергію, і краще rthe' своїми ресурсами, оскільки йому не заважає зайва вага.

Шкіра стає світлішj.

Надмірна вага викликає ряд проблем з кровообігом, які також можуть перерости в щось серйозне. Багато людей виявляють, що їх шкіра світлішає: це пов'язано з відновленням гарного кровообігу, якbq усуває почервоніння, характерне для людей з надмірною вагою.

Зменшуються прояви алергії

Зайві кілограми ускладнюють дихання і в цілому, пригнічують всю дихальну систему: ті, хто страждає від алергії, можуть відчувати погіршення при збільшенні ваги. Навпаки, алергія зменшується або навіть зникає, коли вага падає.

Поліпшується пам'ять

Дослідження показали, що коли ви втрачаєте зайву вагу, мозок реагує на це позитивно. Збільшуються когнітивні здібності, пов'язані з плануванням, прийняттям рішень і пам'яттю. Оскільки тіло має надлишок енергії, мозок легше запам'ятовує нову інформацію.

Перестають боліти суглоби

Коліна від зайвої ваги страждають першими. І за оцінками експертів, вага, що припадає на коліна, зменшується всього на кілограм на кожні скинуті 4 кілограми. Втрата ваги може також зменшити біль в суглобах.

З'являється чутливість до холоду

Якщо ви втрачаєте вагу, вам стає холодно. Без шару жиру, який використовувався в якості ізоляції, вашому тілу потрібні додаткові шари одягу, щоб захистити себе. Чутливість до холоду також обумовлена ​​більш повільним обміном речовин, що допомагає зберегти більше енергії.

Зникають головні болі

Жири сприяють розвитку запалень в організмі, тому можуть спостерігатися часті мігрені. При відсутності інших причин головного болю може бути досить втратити кілька зайвих кілограмів, щоб відчути себе краще.

Збільшується апетит

Незабаром після втрати ваги може збільшитися апетит. Це пов'язано з більш низьким рівнем лептину - гормону, який дає мозку відчуття ситості. Це відбувається тільки в перехідний момент, під час фази, коли тіло звикає до нової форми ваги.

Припиняється нічне хропіння

Втрата ваги значно покращує якість сну. Ті, хто багато хропе ночами, можуть знайти ліки в схудненні. Якщо у вас надмірна вага, хропіння викликається надлишком жиру на шиї, що утруднює дихання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор "Вар'яти-шоу", який скинув 20 кг, поділився рецептом схуднення

Зменшується розмір ноги

У міру того, як ви худнете, ваше взуття може стати вам велика. Так само, як і талія, ваші ноги зменшуються. Якщо ви втрачаєте багато ваги, можливо, вам також доведеться переробляти каблучки.

Якщо правильно чергувати прийоми їжі з кількома ковтками води, то можна скинути вагу. Про це в блозі пишуть лікарі.

Суть водної дієти настільки проста, що навіть не віриться, що ця дієта здатна творити чудеса. Крім того, що ви дійсно худнете, вам набагато легше утримувати вагу, якого ви змогли добитися і який вас влаштовує.

Все, що вам необхідно - це випивати 2 склянки простої води перед кожним прийомом їжі. Причому робити це бажано за 15-20 хвилин до їжі. В ідеалі - за 40 хвилин, але як показує практика, спочатку важко контролювати себе і пити воду вчасно. Ритм життя відволікає, але при чіткому розумінні мети і прагнення до бажаного результату - все можливо.

Наступне, дуже важливе і, по суті, головне правило - в процесі їжі ні в якому разі не можна запивати їжу і взагалі пити будь-яку рідину. Як, власне, і протягом 2-х годин після їжі.

Зараз ви читаєте новину «Які зміни відбуваються з організмом, коли ми худнемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути