Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 18:47

Як повернути шкірі сяйво та молодість без косметолога

Як повернути шкірі сяйво та молодість без косметолога
Здоров'я шкіри залежить від способу життя, харчування та сну. Фото: pixabay.com

З віком шкіра виробляє менше колагену і втрачає частину своєї еластичності. Однак здоровий зовнішній вигляд також залежить також від способу життя та щоденних звичок людини.

Повернути сяйво та молодість шкірі без допомоги дерматолога допоможуть прості секрети, пише Daily Mail.

1. Здорове харчування.

Від харчування залежить не тільки загальний стан організму, а і здоров'я шкіри. Варто їсти фрукти та овочі, які багаті антиоксидантами, вітамінами С і Е, цинком і селеном. Агресори, такі як забруднення навколишнього середовища, сигаретний дим і навіть сонячне світло, можуть викликати передчасне старіння і появу зморшок на шкірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які корисні властивості має шоколад

Антиоксиданти допомагають захистити її. Просто додайте у свій раціон ягоди, яблука, апельсини, помідори, броколі, шпинат, моркву, спаржу, авокадо, буряк, кабачки і картоплю.

2. Корисні добавки.

Щоб забезпечити організм усіма корисними елементами, можна використовувати добавки - вітаміни, БАДи. Однак перед вживанням варто порадитися з лікарем та визначити, чого саме не вистачає шкірі.

3. Повноцінний сон.

Більшість людей відчуває слабкість після безсонної ночі. Щоб організм відновив свої сили, необхідно спати 6-7 години щодня. Засинати радять до 23:00, адже саме у цей час починається фаза глибокого сну.

Навіть після однієї ночі поганого сну можуть з'явитися темні кола під очима, більш помітні зморшки, а шкіра стане блідою. Якщо вам складно заснути, спробуйте ввести регулярний розпорядок перед сном, щоб заспокоїтися і підготувати тіло до відпочинку.

4. Не вживайте алкоголь.

Алкоголь зневоднює організм, зокрема шкіру. Через зневоднення вона втрачає природну еластичність і здорове сяйво, а зморшки і пори стають більш помітними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили принцип процедури мультипілінгу для шкіри

Алкоголь також може зменшити фазу швидкого сну і порушити режим. Також такі напої мають сечогінні властивості, тобто збільшують вироблення сечі вашим тілом, яка виводить надлишки води і солі.

5. Обирайте зволожувальний тональний крем.

Іноді бувають випадки, коли доводиться нехтувати правилами здорового способу життя. Однак врятувати наступного дня після безсонної ночі зможе правильно підібраний тональний крем.

Але надавати перевагу краще засобам, які доглядають за шкірою. Вони мають зволожувати обличчя та мати у складі компоненти для підтримання сяйва. Основи для матовості будуть сушити шкіру та забирати її природну вологу, а також забиватимуть пори. Це призведе до появи висипань, зморшок та порушення балансу.

Ефірні олії рослин та фруктів корисні для шкіри та дихальних шляхів. Експерти рекомендують тим, у кого проблеми зі сном, додавати в дифузор ефірну олію лаванди, ромашки або ветивера для заспокоєння.

Зараз ви читаєте новину «Як повернути шкірі сяйво та молодість без косметолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути