середа, 14 лютого 2018 18:05

Як зменшити негативний вплив сонячного затемнення

Як зменшити негативний вплив сонячного затемнення
Сонячне затемнення: як зменшити негативний вплив. Фото: ukr.media

Сонячне затемнення впливає на самопочуття людей. Астрологи вважають, що воно є поворотним моментм і можна почати "нове життя". Цього дня рекомендують відмовлятися від шкідливих звичок - організм адаптується швидше.

Ці коливання найбільше відчувають метеочутливі люди та ті, хто потерпає від серцево-судинних захворювань та нервових розладів. Таким людям лікарі радять не вживати алкоголю напередодні затемнення, перейти на легку їжу і зменшити фізичні навантаження.

За словами лікаря-фітотерапевта Бориса Скачка, сонячне затемнення поляризує проблеми зі здоров`ям. За канонами східної медицини, Сонце дає енергію, а Місяць забирає. Одна справа, коли Сонце справа, а Місяць зліва, людина стає провідником. Інша справа, коли два світила опиняються в одній точці, маючи великий вплив на людину.

"У людському організмі спостерігається ситуація "стій тут - іди сюди". В організмі йде дуже потужне навантаження на систему регуляції, вона фактично перевіряється на міцність. Особливо погано зі здоров'ям цього дня буде людям з серцево-судинними патологіями, гіпертонікам та людях, які зараз проходять курси лікування від якого-небудь захворювання. Цього дня краще не проявляти активність, - радить лікар Скачко, - дії будуть неадекватними. Тому я порадив би, пригнутися, сісти і пересидіти цей день".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, яких сироваток від смертельних хвороб катастрофічно не вистачає

Щоб уникнути дискомфорту зі здоров'ям, лікар рекомендує цього дня попити "медичний коньяк" - настоянку глоду. Вона регулює роботу судин. Якщо десь є спазм, він зніметься, кровотік відновиться. Якщо ж спостерігається розширення судини, настоянка глоду має тонізуючу дію.

"Це м`який регулятор для всього організму. Настоянка глоду добре зніме дисбаланс у всьому організмі. Особливо благотворно глід впливає на роботу гіпоталамуса. Цей орган - "верховна рада" нашого організму, він відповідає за збалансовану роботу всіх систем організму. Якщо в гіпоталамусі не порядок, то і у всьому організмі - бардак", - радить лікар.

За його словами, її потрібно почати приймати за декілька днів до передбачуваних магнітних коливань - по 20-30 крапель 3-4 рази на день. Якщо її вживати за 15 хвилин до їжі, ще й покращується травлення, а якщо з травним трактом все гаразд, тоді після їжі

А ще він рекомендує приймати контрастний душ. Холодна вода повинна бути 15°С, обливатися секунд 20-30, гарячою - 2-4 хвилини. Важливо почуватися комфортно. Вранці обливання закінчити прохолодною водою, вона тонізує, а увечері - теплою. Ця процедура теж чудово регулює судини.

Зараз ви читаєте новину «Як зменшити негативний вплив сонячного затемнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути