четвер, 02 грудня 2021 04:37

Як отримати Covid-сертифікат, якщо він не генерується в "Дії"

Як отримати Covid-сертифікат, якщо він не генерується в "Дії"
Попросіть лікаря перевірити, чи немає дублів вашого профілю в системі. Фото: "Дія"

Міністерство охорони здоров'я опублікувало алгоритм дій на випадок, якщо в додатку "Дія" не генеруватиметься сертифікат про Covid-щеплення.

Якщо у вас є дитина до 18 років, переконайтеся, що до картки пацієнта внесені її, а не ваші дані, йдеться у дописі МОЗ на Facebook. Попросіть лікаря перевірити, чи немає дублів вашого профілю в системі або збігу із профілем іншої людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мобільній "Дії" з'явилася нова функція з Covid-сертифікатом

"Якщо ви отримали статус "Номер партії вакцини помилковий", потрібно звернутися до медика, який провів щеплення і вніс запис про вакцинацію до електронної системи, із запитом позначити внесені дані як помилкові та додати коректні дані повторно, без помилки", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви отримали статус "Немає даних про вас" після запиту на створення документу, зверніться до сімейного лікаря або лікаря, що робив вам щеплення. Попросіть перевірити персональні дані:

- ПІБ українською та англійською мовами, як у паспортних документах;

- РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків, який раніше називався індивідуальний податковий номер - ІПН);

- УНЗР - це унікальний номер запису, що вноситься про кожного громадянина України до Єдиного демографічного реєстру і допомагає зробити цифрову ідентифікацію людини;

- дату народження, як у паспорті/свідоцтві про народження;

- актуальний номер телефона, на якому можливо приймати і відсилати смс.

Якщо ви отримали статус "Помилка при генерації сертифіката" після запиту на Covid-сертифікат, рекомендують звернутися до лікаря із запитом перевірити ваші персональні дані, які описані вище. Якщо ви отримали одну або дві дози щеплення, а статус маєте "Сертифікат про вакцинацію недоступний", то зверніться до пункту вакцинації, щоб ваші дані внесли.

Якщо Covid-вакцинація була зроблена за межами України, сформувати сертифікат, який би врахував виконану вами вакцинацію, не є можливим. Якщо ви отримали статус "На жаль, сталася помилка", потрібно звернутися до технічної підтримки порталу або додатку "Дія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невакцинованих службовців і соцпрацівників почнуть відсторонювати від роботи

З додатку "Дія" прибрали функцію видалення Covid-сертифікату. Після схвалення Google та Apple нова функція буде доступною для всіх.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати Covid-сертифікат, якщо він не генерується в "Дії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути