четвер, 10 грудня 2020 13:04

Кабмін обіцяє, що українці самостійно зможуть купити вакцину

Кабмін обіцяє, що українці самостійно зможуть купити вакцину
Шмигаль стверджує, що в Україні ще організують звичайне вакцинування на комерційній основі, як сезонні вакцинації від грипу. Фото: pixabay

Вакцину від коронавірусу в Україні можна буде купити на комерційній основі і вакцинуватися самостійно.

Установлять і затвердять порядок вакцинування, тобто будуть визначені групи, соціальні групи, групи ризику, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми є учасниками глобальної ініціативи COVAX. 8 мільйонів доз очікуємо. 1-й мільйон очікується з березня. Вакцинування вимагатиме 2 ін'єкцій. Тобто 8 мільйонів це для 4 мільйонів людей. 10 відсотків населення країни можна провакцинувати. Зрозуміло, лікарів треба вакцинувати насамперед, вони під найбільшим ризиком. І далі по структурі – людей, які під загрозами, з відповідними захворюваннями, людей, які надають відповідні соціальні послуги, поліція тощо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери викрали дані щодо вакцини від Covid-19

Шмигаль стверджує, що в Україні ще організують звичайне вакцинування на комерційній основі, як сезонні вакцинації від грипу: "За свої гроші людина купує вакцину і вакцинується".

Над організацією цього процесу працює МОЗ, тому що існує проблема із перевезенням цих вакцин: вони потребують або глибокої заморозки до -70°С, або іншої специфічної логістики. Вакцинування є добровільним і кожен зможе забезпечити собі такі речі на комерційній основі. Окрім тих, хто отримає вакцину від держави в обов'язковому порядку.

2-гу заявку на отримання вакцини від коронавірусу в рамках механізму COVAX подасть Міністерство охорони здоров'я. Подача заявки відбудеться 14 грудня, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, МОЗ за активним залученням Центру громадського здоров'я спрямував 1-шу заявку на отримання вакцини в рамках ініціативи COVAX.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін обіцяє, що українці самостійно зможуть купити вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути