Пити воду потрібно лише через півтори години після прийому їжі. Одразу ж запивати не можна, бо спожиті продукти погано перетравляться. Якщо порушувати це правило систематично - з часом виникнуть проблем зі здоров'ям.
Про це Gazeta.ua розповідає Людмила Гончарова, генетична дієтологиня зі столиці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет: ефективні поради від медика
Інтервалу в півтори години варто дотримуватися через те, що більшість людей не знають, яка у них кривизна шлунку.
"Лише через цей час можна бути впевненим у тому, що перетравлення продуктів буде найбільш ретельним. А саме знизяться запалювальні процеси у дванадцятипалій кишці й не буде порушень клапану переходу шлунку в дванадцятипалу кишку. Відповідно людина відійде від діагнозу гастродуоденіти - запальних захворювань шлунку та дванадцятипалої кишки", - продовжує генетична дієтологиня.
Якщо ж відчуття спраги нестерпне - cлід прополоскати ротову порожнину.
Брокколі та цвітна капуста шкідливі, якщо їх вживати перед сном. Про це заявили іспанські дієтологи після дослідження.
Коментарі