вівторок, 26 січня 2021 13:26

Інфекціоністка попередила про нову хвилю епідемії в Україні

Інфекціоністка попередила про нову хвилю епідемії в Україні
Після зниження кількості хворих, може бути нове зростання. Фото: pixabay

Останнім часом в Україні спостерігають зниження кількості хворих на коронавірус.

Попри це, нова хвиля епідемії цілком імовірна в майбутньому, заявила інфекціоністка Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "Україна 24".

"У нас реально йде суттєве зниження кількості хворих. Ми це прогнозували. Говорили, що пік захворюваності буде в листопаді-грудні. Це абсолютно не означає, що ми вже перемогли коронавірус, що в нас не може бути чергової хвилі через кілька тижнів", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19. У світі кількість заражень перевищила 100 млн

У світі розповсюджені 3 основних штами коронавірусу. На думку інфекціоністки, для України "найближче і найреальніше завезення в країну штаму з Великої Британії".

Також вона вважає, що офіційна статистика захворюваності в Україні "взагалі не відповідає жодній дійсності, навіть на тлі реального зниження кількості хворих".

"Величезна кількість людей елементарно не звертаються за медичною допомогою. Це теж накладає певний відбиток на нашу статистику", - зазначила вона.

За останню добу в Україні виявили 2779 нових хворих на коронавірус. З них дітей – 95, медпрацівників – 175. Загалом, станом на ранок 26 січня, маємо 1 197 107 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. З них 22 057 летальних. 133 пацієнти померли за останню добу. Подолали хворобу 965 835 пацієнтів, із них за останню добу - 12 538.

Зараз ви читаєте новину «Інфекціоністка попередила про нову хвилю епідемії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути