Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2024 03:06

Хрусткий, але корисний: як правильно готувати бекон

Хрусткий, але корисний: як правильно готувати бекон
Їсти бекон цілком нормально, проте ви повинні думати про нього як про ласощі, а не як основний продукт харчування Фото: pinterest

Раніше бекон вважався одним з найгірших, які тільки можна було їсти під час дієт з низьким вмістом жиру. Проте наразі, коли жири знову набирають популярності, виникає питання, наскільки бекон шкідливий або корисний для людини.

Смачний та апетитний бекон може стати чудовим доповненням до вашого сніданку, пише huffpost.

Чи варто взагалі їсти бекон

Їсти бекон цілком нормально, проте ви повинні думати про нього як про ласощі, а не як основний продукт харчування.

"Є продукти, які я відношу до категорії "іноді". Я вважаю, що ці продукти не повинні бути частиною регулярного щоденного раціону, а вживатися з нагоди. Бекон потрапляє в цю категорію, оскільки він містить дуже багато жиру", - пояснює дієтолог Нікі Остроуер.

Поживні властивості бекону

У виданні зазначають, що два шматочки бекону містять 70 калорій та 2 грами насичених жирів (це 10% від рекомендованої добової норми споживання жирів), 30 мг холестерину (10% від рекомендованої добової норми споживання холестерину) і 360 мг натрію (15% від рекомендованої добової норми споживання натрію).

Зареєстрований дієтолог Мег Хагер каже, що норма споживання бекону залежить від конкретної людини.

"Для молодої людини без проблем зі здоров'ям може бути достатньо двох скибочок на тиждень, тоді як для когось іншого - дві скибочки на місяць можуть бути більш доречними", - радить фахівець.

Який бекон варто їсти та як його приготувати

За словами Остроуер, не всі види бекону однаково корисні. Якщо ви плануєте їсти бекон, то вам варто намагатися купувати його без нітратів від свиней, які вирощені на пасовищах, порівняно з беконом, який вирощений на фабриці.

"Раціон свиней, вирощених на фермах, як правило, базується на соєвому шроті та кукурудзі, що робить корм надзвичайно багатим на поліненасичені жирні кислоти Омега 6. Свині, які випасаються на пасовищах, отримують раціон, що складається з більшої кількості зеленої трави, листя та горіхів. Цей тип харчування забезпечує більше поліненасичених жирних кислот омега-3, або "здорових" жирів", - наголошує дієтолог.

Експерт каже, що найздоровішим способом приготування бекону є його обсмаження.

"Покладіть смужки бекону на деко і запікайте при температурі 400 градусів протягом 15-20 хвилин до повної готовності", - рекомендує дієтолог.

Водночас інший фахівець Стейсі Люн радить приготувати бекон на сковороді без олії.

"Оскільки бекон має високий вміст жиру, він може приготуватися сам по собі. Якщо покласти шматочки безпосередньо на розігріту сковороду або на деко в духовці без використання додаткової олії, бекон вийде менш жирним", - зауважила дієтолог.

Продукти, які ви вживаєте вранці, можуть або підживлювати ваш мозок і посилювати концентрацію уваги, або призводити до проблем із пам'яттю.

Виявляється, є конкретні види сніданку, які можуть негативно вплинути на роботу мозку. Сосиски для сніданку, бекон та інші види переробленого м'яса часто містять багато насичених жирів і натрію. Високий вміст шкідливих жирів і солі в цих оброблених м'ясних продуктах може сприяти запаленню і негативно впливати на когнітивні функції, призводячи до проблем з пам'яттю і труднощів з концентрацією уваги.

Зараз ви читаєте новину «Хрусткий, але корисний: як правильно готувати бекон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути