неділя, 18 жовтня 2020 01:53

Грип вшестеро підвищує ризик смерті від коронавірусу - дослідження

Грип вшестеро підвищує ризик смерті від коронавірусу - дослідження
Фахівці провели експеримент на мишах, заразивши одну групу коронавірусом, а другу послідовно грипом та коронавірусом. Фото: Pixabay

Учені з університету Ліверпуля з'ясували, що послідовне захворювання на грип та COVID-19 вшестеро збільшує ризик летального результату.

Фахівці провели експеримент на мишах, заразивши одну групу коронавірусом, а другу послідовно грипом та коронавірусом. Результати дослідження опубліковано на bioRxiv.

Виявилося, що у коінфікованих мишей перебіг захворювання був більш важким, ніж у гризунів з першої групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин в Україні: МОЗ хоче збільшити штрафи за порушення

"Навіть за умови, що зараженим грипом мишам вводився коронавірус зі зменшеною реплікацією, у них спостерігалася посилена запальна реакція. Це основна причина важкої форми COVID-19 у людей", - зазначив один з авторів дослідження Джеймс Стюарт.

Крім того, у другій групі мишей смертність від захворювання вшестеро перевищувала аналогічний показник у першій групі. За словами вчених, одночасна циркуляція в організмі декількох патогенів призводить до їх конкуренції, яка, в свою чергу, посилює негативний вплив на організм.


Загалом у світі 39, 5 млн хворих на коронавірусну інфекції. З них 27,1 млн особа вилікувалася, 1,1 млн пацієнтів померли.

Тим часом в Україні зафіксували новий антирекорд. Станом на 17 жовтня коронавірус підтвердили у 6 410 українців. Найбільше нових випадків виявлено у столиці - 598. Також рекордна кількість хворих у Одеській - 506, Харківській - 472 та Дніпропетровській - 464 областях.

Зараз ви читаєте новину «Грип вшестеро підвищує ризик смерті від коронавірусу - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути